Пица с кори

Пица с кори

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на малки парчета сушена наденица. Почистете гъбите със салфетка или четка, отстранете пънчетата им и ги нарежете на тънки филийки.
2. Запържете парченцата наденица в загрят тиган, докато пусне мазнина. Добавете нарязаните гъби, разбъркайте и гответе до омекването им.
3. Почистете стръковете праз и ги нарежете на ситно.
4. Намазнете дъното на тава. Постелете една голяма кора за баница, като я сгънете на две. Ако ползване фини кори за баница, използвайте 4 кори, като постелете една до друга две по две кори, като ги застъпите.
5. Смесете нарязаните домати и доматеното пюре. Нанесете ги в кръг върху корите. Върху тях изсипете наденицата и гъбите. Поръсете нарязания праз. Разпръснете лютите чушки. Настържете фино кашкавала. Завийте краищата на корите навътре така, че да оформят борд. Печете пицата в предварително загрята фурна на 220 градуса 10-12 минути.
6. За салатата нарежете доматите на кръгчета. Подредете ги върху дебел резен сирене. Счукайте листата босилек в хаванче, като ги поръсите с щипка сол. Добавете зехтин на струйка. Поръсете доматите с пестото от босилек.
7. Поднесете пицата с праз топла, поръсена с малко песто.

Продукти

За пицата:

  • кори за баница
  • 0.5 парче наденица
  • 10 гъби печурки
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.ч. нарязани домати
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 2 стръка праз лук
  • 6 мариновани люти чушки
  • 150 г кашкавал

За салатата:

  • 2 домата
  • 1 резен бяло саламурено сирене
  • 6 листа босилек
  • сол
  • зехтин

Свързани рецепти