Пица с кори
Рецепта от: Габриеле Спонза

1. Нарежете на малки парчета сушена наденица. Почистете гъбите със салфетка или четка, отстранете пънчетата им и ги нарежете на тънки филийки.
2. Запържете парченцата наденица в загрят тиган, докато пусне мазнина. Добавете нарязаните гъби, разбъркайте и гответе до омекването им.
3. Почистете стръковете праз и ги нарежете на ситно.
4. Намазнете дъното на тава. Постелете една голяма кора за баница, като я сгънете на две. Ако ползване фини кори за баница, използвайте 4 кори, като постелете една до друга две по две кори, като ги застъпите.
5. Смесете нарязаните домати и доматеното пюре. Нанесете ги в кръг върху корите. Върху тях изсипете наденицата и гъбите. Поръсете нарязания праз. Разпръснете лютите чушки. Настържете фино кашкавала. Завийте краищата на корите навътре така, че да оформят борд. Печете пицата в предварително загрята фурна на 220 градуса 10-12 минути.
6. За салатата нарежете доматите на кръгчета. Подредете ги върху дебел резен сирене. Счукайте листата босилек в хаванче, като ги поръсите с щипка сол. Добавете зехтин на струйка. Поръсете доматите с пестото от босилек.
7. Поднесете пицата с праз топла, поръсена с малко песто.
2. Запържете парченцата наденица в загрят тиган, докато пусне мазнина. Добавете нарязаните гъби, разбъркайте и гответе до омекването им.
3. Почистете стръковете праз и ги нарежете на ситно.
4. Намазнете дъното на тава. Постелете една голяма кора за баница, като я сгънете на две. Ако ползване фини кори за баница, използвайте 4 кори, като постелете една до друга две по две кори, като ги застъпите.
5. Смесете нарязаните домати и доматеното пюре. Нанесете ги в кръг върху корите. Върху тях изсипете наденицата и гъбите. Поръсете нарязания праз. Разпръснете лютите чушки. Настържете фино кашкавала. Завийте краищата на корите навътре така, че да оформят борд. Печете пицата в предварително загрята фурна на 220 градуса 10-12 минути.
6. За салатата нарежете доматите на кръгчета. Подредете ги върху дебел резен сирене. Счукайте листата босилек в хаванче, като ги поръсите с щипка сол. Добавете зехтин на струйка. Поръсете доматите с пестото от босилек.
7. Поднесете пицата с праз топла, поръсена с малко песто.
Продукти
- За пицата: кори за баница 0.5 парче наденица 10 гъби печурки зехтин сол и черен пипер 1 ч.ч. нарязани домати 1 с.л. доматено пюре 2 стръка праз лук 6 мариновани люти чушки 150 г кашкавалЗа салатата:2 домата 1 резен бяло саламурено сирене 6 листа босилек сол зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Габриеле Спонза
Бананови кюфтета
Рецепти Габриеле Спонза
Сандвич с пилешки рулца
Рецепти Габриеле Спонза
Доматена супа със сироп от нар
Рецепти Габриеле Спонза
Лефер с полента
Рецепти Габриеле Спонза
Сос тартар
Рецепти Габриеле Спонза
Бонфиле с пюре от целина
Рецепти Габриеле Спонза
Севиче със скумрия
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков десерт
Рецепти Габриеле Спонза
Крем-супа от сладки картофи
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков крамбъл