Пица-пай "Куатро формаджи"

Пица-пай "Куатро формаджи"

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете брашното на плота, поръсете го с бакпулвера и солта и го разбъркайте. Направете кладенче в брашното и в него сложете крем-сиренето, маслото със стайна температура, водата и оцета. С пръсти смесете продуктите в кладенчето и постепенно омесете гладко тесто, като си помагате с шпакла. Сплескайте тестото и го увийте в прозрачно фолио, поставете го в хладилник за 30 минути.
2. Накъсайте броколито на розички и ги бланширайте във вряща подсолена вода за 3 минути. Прецедете ги и веднага ги сложете в купа с леденостудена вода за 1 минута. Прецедете ги.
3. Разточете тестото върху набрашнен плот, с дебелина 4 мм. Намаслете дъното и стените на форма с пружина /диаметър 25 см/. Изрежете лента от тестото, почти с дебелината на стените на формата. Навийте лентата на руло и я развийте върху стената на формата. На дъното напаснете останалите отделни парчета тесто. Поставете формата в хладилник за кратко.
4. В купа разбъркайте сметаната и гълтъците. Нарежете на ситно листата риган /може да ползвате и сушен/ и ги добавете в сместа. Разбъркайте.
5. Сипете галетата на дъното на пая. Върху нея разпръснете добре подсушените броколи и целите доматчета. Изсипете сместа със сметана върху зеленчуците.
6. Настържете пекориното и го разпределете в едната четвъртина на формата. В друга четвъртина накъсайте на парченца горгонзолата. В третата четвъртина накъсайте моцарелата, а в последната четвъртина разпределете нарязаното на парченца сирене таледжио. печете пая в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути.

Продукти

За тестото:

  • 285 г брашно
  • 170 г масло
  • 150 г крем-сирене
  • 3 с.л. студена вода
  • 15 мл оцет
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол

За пълнежа:

  • 150 г броколи
  • 100 г галета
  • 100 г чери домати
  • 4 стръка пресен риган
  • 6 жълтъка
  • 400 г заквасена сметана
  • 2 топки моцарела
  • 200 г сирене таледжио
  • 200 г сирене пекорино
  • 200 г сирене горгонзола

Свързани рецепти