Пица-пай "Куатро формаджи"
1. За тестото сипете брашното на плота, поръсете го с бакпулвера и солта и го разбъркайте. Направете кладенче в брашното и в него сложете крем-сиренето, маслото със стайна температура, водата и оцета. С пръсти смесете продуктите в кладенчето и постепенно омесете гладко тесто, като си помагате с шпакла. Сплескайте тестото и го увийте в прозрачно фолио, поставете го в хладилник за 30 минути.
2. Накъсайте броколито на розички и ги бланширайте във вряща подсолена вода за 3 минути. Прецедете ги и веднага ги сложете в купа с леденостудена вода за 1 минута. Прецедете ги.
3. Разточете тестото върху набрашнен плот, с дебелина 4 мм. Намаслете дъното и стените на форма с пружина /диаметър 25 см/. Изрежете лента от тестото, почти с дебелината на стените на формата. Навийте лентата на руло и я развийте върху стената на формата. На дъното напаснете останалите отделни парчета тесто. Поставете формата в хладилник за кратко.
4. В купа разбъркайте сметаната и гълтъците. Нарежете на ситно листата риган /може да ползвате и сушен/ и ги добавете в сместа. Разбъркайте.
5. Сипете галетата на дъното на пая. Върху нея разпръснете добре подсушените броколи и целите доматчета. Изсипете сместа със сметана върху зеленчуците.
6. Настържете пекориното и го разпределете в едната четвъртина на формата. В друга четвъртина накъсайте на парченца горгонзолата. В третата четвъртина накъсайте моцарелата, а в последната четвъртина разпределете нарязаното на парченца сирене таледжио. печете пая в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути.

Продукти

  • За тестото:285 г брашно 170 г масло 150 г крем-сирене 3 с.л. студена вода 15 мл оцет 1 ч.л. бакпулвер щипка солЗа пълнежа:150 г броколи 100 г галета 100 г чери домати 4 стръка пресен риган 6 жълтъка 400 г заквасена сметана 2 топки моцарела 200 г сирене таледжио 200 г сирене пекорино 200 г сирене горгонзола

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички