Пица коти /Хлебни кнедли с доматен сос/

Пица коти /Хлебни кнедли с доматен сос/

Начин на приготвяне:

1. Омесете гладко тесто и го сложете в купа в хладилник, да втаса за 1 час.
2. След като го извадите, го омесете още веднъж върху набрашнен плот. С набрашнени пръсти късайте парченца от тестото и ги пускайте в дълбока тенджера с вряща подсолена вода. Щом кнедлите изплуват на повърхността, те са готови.
3. За доматения сос използвайте прясно настъргани домати или пасата. Нарежете чесъна и лютата чушка на ситно и ги запържете в зехтин. Добавете доматите, след това нарязаните на кръгчета маслини без костилки и овкусете със сол и черен пипер. Оставете соса да къкри 10 минути.
4. Добавете сварените кнедли в доматен сос и хубаво ги оваляйте в него. Пресипете кнедлите с доматен сос в купа и поръсете с цели листа босилек и кръгчета маслини.

Продукти

За тестото:

  • 500 г брашно
  • 12.5 г прясна мая
  • щипка сол
  • вода
  • 250 г пасирани домати
  • 1 шепа черни маслини
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. зехтин
  • 0.5 пеперончино
  • сол
  • листа босилек

Свързани рецепти