Пица бри роял
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За тестото сипете брашното на плота, поръсете го със сол и направете кладенче в него. В кладенчето сипете водата и зехтина, поръсете маята и ригана. Постепенно омесете гладко тесто. Щом се оформи топка, месете тестото с натиск. Поставете тестото в купа, покрийте го и го оставете да втаса за 30 минути.
2. За пестото сложете леко запечените предварително ядки кашу в блендер или кухненски робот заедно с обелените скилидки чесън и ги смелете. добавете листата рукола, овкусете със сол и черен пипер и смелете отново. Добавете зехтина на струйка без да спирате уреда.
3. Разточете тестото максимално тънко във формата на голяма елипса. Прехвърлете го в голяма тава, постлана с хартия за печене. Намажете го с пестото. нарежете сиренето бри на тънки филийки и ги подредете отгоре. печете пицата в предварително загрята фурна на 250 градуса 15 минути.
4. В купичка разбъркайте добре меда и горчицата и полейте с тънка струйка от сместа пицата. Поръсете с нарязано на ситно кашу и с листа рукола.
2. За пестото сложете леко запечените предварително ядки кашу в блендер или кухненски робот заедно с обелените скилидки чесън и ги смелете. добавете листата рукола, овкусете със сол и черен пипер и смелете отново. Добавете зехтина на струйка без да спирате уреда.
3. Разточете тестото максимално тънко във формата на голяма елипса. Прехвърлете го в голяма тава, постлана с хартия за печене. Намажете го с пестото. нарежете сиренето бри на тънки филийки и ги подредете отгоре. печете пицата в предварително загрята фурна на 250 градуса 15 минути.
4. В купичка разбъркайте добре меда и горчицата и полейте с тънка струйка от сместа пицата. Поръсете с нарязано на ситно кашу и с листа рукола.
Продукти
- За тестото:500 г брашно 300 мл вода 7 г суха мая 12 г сол 15 мл зехтин 1 ч.л. сушен риганЗа пестото:1 скилидка чесън 100 г запечено кашу 75 г рукола 200 мл зехтинЗа гарниране:600 г сирене Бри щипка сол 2 с.л. мед 1 с.л. горчица 50 г запечено кашу 50 г рукола
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери