Пица бри роял

Пица бри роял

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете брашното на плота, поръсете го със сол и направете кладенче в него. В кладенчето сипете водата и зехтина, поръсете маята и ригана. Постепенно омесете гладко тесто. Щом се оформи топка, месете тестото с натиск. Поставете тестото в купа, покрийте го и го оставете да втаса за 30 минути.
2. За пестото сложете леко запечените предварително ядки кашу в блендер или кухненски робот заедно с обелените скилидки чесън и ги смелете. добавете листата рукола, овкусете със сол и черен пипер и смелете отново. Добавете зехтина на струйка без да спирате уреда.
3. Разточете тестото максимално тънко във формата на голяма елипса. Прехвърлете го в голяма тава, постлана с хартия за печене. Намажете го с пестото. нарежете сиренето бри на тънки филийки и ги подредете отгоре. печете пицата в предварително загрята фурна на 250 градуса 15 минути.
4. В купичка разбъркайте добре меда и горчицата и полейте с тънка струйка от сместа пицата. Поръсете с нарязано на ситно кашу и с листа рукола.

Продукти

За тестото:

  • 500 г брашно
  • 300 мл вода
  • 7 г суха мая
  • 12 г сол
  • 15 мл зехтин
  • 1 ч.л. сушен риган

За пестото:

  • 1 скилидка чесън
  • 100 г запечено кашу
  • 75 г рукола
  • 200 мл зехтин

За гарниране:

  • 600 г сирене Бри
  • щипка сол
  • 2 с.л. мед
  • 1 с.л. горчица
  • 50 г запечено кашу
  • 50 г рукола

Свързани рецепти