Начин на приготвяне:

1. Вземете половината или 1/3 от тестото, в зависимост от това колко тънка искате да бъде пицата. Поръсете брашно върху плота и разстелете с ръце тестото. След това го разточете във формата на кръг и го прехвърлете в тава за пица, оформете ръб.
2. Нарежете доматите на тънки филийки, може да ги обелите предварително. Гъбите също нарежете на тънки филийки и ги запържете за кратко с капка мазнина в тиган. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете на тънки кръгчета. Настържете някакъв вид твърдо сирене.
3. Намажете тестото със сметана, върху нея разпределете настъргания кашкавал. Отгоре подредете домати и шунка. Най-отгоре разпределете лютата чушка и гъбите. Печете пицата/ите в предварително загрята фурна на 230 градуса 10 минути.
4. Преди сервиране овкусете пиците със сол и черен пипер и поръсете с листа пресен босилек.

Продукти

  • 100 г кашкавал
  • 2 домата
  • 50 г гъби
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 100 г шунка
  • 1 люта чушка
  • сол и черен пипер
  • 2 стръка пресен босилек
  • тесто за пица

Свързани рецепти