Пица от карфиол с круши, орехи и синьо сирене

Пица от карфиол с круши, орехи и синьо сирене

Начин на приготвяне:

1. Нарежете почистената глава карфиол на малки парчета. Сложете ги в блендер и ги смелете. След това ги пресипете в стъклена купа. Покрийте купата и я поставете в микровълнова фурна за 4-5 минути, на максимална мощност.
2. В кухненския робот сипете бадемите заедно с настъргания пармезан и сушените риган и босилек. Овкусете със сол и черен пипер и смелете фино. Отделно разбийте яйцето.
3. Пресипете карфиола върху чиста кухненска кърпа. Завийте го във вързопче и го изтискайте много добре. 4. В купата с карфиола добавете смлените бадеми, пармезан и подправки и разбъркайте. Добавете разбитото яйце, като омесвате сместа, докатос е получи нещо като тесто.
5. Разточете сместа с помощта на точилка върху лист хартия за печене, възможно най-тънко. Печете в предварително загрята фурна на 250 градуса 10-15 минути.
6. Върху изпеченат основа подредете тънки резени круша и поръсете с натрошено синьо сирене и орехови ядки. Печете още няколко минути, докато краищата станат златисти.

Продукти

  • 1 малка глава карфиол
  • 2 шепи печени бадеми
  • 5 с.л. настърган пармезан
  • щипка сушен риган
  • щипка сушен босилек
  • сол и черен пипер
  • 1 яйце

За гарниране:

  • 100 г синьо сирене
  • 1 круша
  • 0.5 ч.ч. орехови ядки

Свързани рецепти