Пияна тарта
Продукти
- За тестото:250 г брашно 125 г меко масло 125 г пудра захар 1 яйце 0.5 ч.л. настъргана лимонова кораЗа плънката:120 г меко масло 120 г пудра захар 120 г белени бадеми 40 г брашно 2 яйца 1 ванилия 20 сини сливи 4 с.л. сливова ракияза поръсване кафява захарза заливка балсамова редукция
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете сливите от костилките, нарежете ги на резенчета и ги мариновайте в ракията. 2. Разбъркайте маслото със захарта. Прибавете яйцето и подправките. С брашното бързо омесете меко тесто. Оставете го в хладилник за 30 мин. 3. Поръсете плота с малко брашно и разточете тестото. Отрежете квадрати с големина 10-12 см. поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. От тестото направете тънки фитили и обградете с тях квадратите. Притиснете ги с пръсти към основата за да получите борд. Надупчете подложката с вилица и изпечете до леко порозовяване в предварително
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни