Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пияна тарта

Стъпки

  1. Prev1/5Next

    1. Почистете сливите от костилките, нарежете ги на резенчета и ги мариновайте в ракията.
  2. Prev2/5Next

    2. Разбъркайте маслото със захарта. Прибавете яйцето и подправките. С брашното бързо омесете меко тесто. Оставете го в хладилник за 30 мин.
  3. Prev3/5Next

    3. Поръсете плота с малко брашно и разточете тестото. Отрежете квадрати с големина 10-12 см. поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. От тестото направете тънки фитили и обградете с тях квадратите. Притиснете ги с пръсти към основата за да получите борд. Надупчете подложката с вилица и изпечете до леко порозовяване в предварително загрята на 170 градуса фурна.
  4. Prev4/5Next

    4. Смесете всички продукти за плънката и ги разбъркайте на крем.

  5. Prev5/5Next

    5. Намажете изпечените подложки. Изцедете сливите от алкохола и ги подредете върху крема като леко застъпвате краищата им. Поръсете ги с кафява захар и доизпечете докато се зачерви плънката.

категория 0/5
За деца:
не
За вегетарианци:
да