Пияна тарта

Продукти

  • За тестото:250 г брашно 125 г меко масло 125 г пудра захар 1 яйце 0.5 ч.л. настъргана лимонова кораЗа плънката:120 г меко масло 120 г пудра захар 120 г белени бадеми 40 г брашно 2 яйца 1 ванилия 20 сини сливи 4 с.л. сливова ракияза поръсване кафява захарза заливка балсамова редукция

Начин на приготвяне:

  • 1. Почистете сливите от костилките, нарежете ги на резенчета и ги мариновайте в ракията. 2. Разбъркайте маслото със захарта. Прибавете яйцето и подправките. С брашното бързо омесете меко тесто. Оставете го в хладилник за 30 мин. 3. Поръсете плота с малко брашно и разточете тестото. Отрежете квадрати с големина 10-12 см. поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. От тестото направете тънки фитили и обградете с тях квадратите. Притиснете ги с пръсти към основата за да получите борд. Надупчете подложката с вилица и изпечете до леко порозовяване в предварително

Свързани рецепти

Виж всички