Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Направете кладенче в брашното и изсипете маята, водата и 1 с.л. зехтин. Солта поръсете върху брашното. Омесете тесто за около десетина минути. Поръсвайте брашно върху плота и когато тестото започне да се отлепя от плота, то е готово.
2. Поставете тестото в купа и го покрийте с фолио. Оставете го да втаса на топло. След това поръсвайте брашно върху плота и върху тестото и го разточете с точилка по формата на тавата, в която ще печете пицата. Постелете хартия за печене в тавата и сложете тестото. Намажете го със зехтин.
3. Отгоре наредете кръгчета лук, накъсани парчета гъби и поръсете с настърганото сирене. Изпечете пицата за 15 минути на 240 градуса.
4. След като я извадите, поставете отгоре рукола, парчета прошуто, чери доматчета и полейте с балсамов оцет.
2. Поставете тестото в купа и го покрийте с фолио. Оставете го да втаса на топло. След това поръсвайте брашно върху плота и върху тестото и го разточете с точилка по формата на тавата, в която ще печете пицата. Постелете хартия за печене в тавата и сложете тестото. Намажете го със зехтин.
3. Отгоре наредете кръгчета лук, накъсани парчета гъби и поръсете с настърганото сирене. Изпечете пицата за 15 минути на 240 градуса.
4. След като я извадите, поставете отгоре рукола, парчета прошуто, чери доматчета и полейте с балсамов оцет.
Продукти
- За плънката:1 голяма глава бял лук 250 г гъби кладница 250 г чери доматчета 100 г прошуто 75 г рукола редуциран балсамов оцет 100 г сирене гаудаЗа тестото:400 г брашно 7 г суха мая 1 ч.л. сол 250 мл вода 1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Сладкиш със сушени сливи
Рецепти Фокача
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Щрудел с месо
Рецепти Хляб със сирене и маслини