Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пица с кладница, рукола и прошуто

категория 0/5
1. Направете кладенче в брашното и изсипете маята, водата и 1 с.л. зехтин. Солта поръсете върху брашното. Омесете тесто за около десетина минути. Поръсвайте брашно върху плота и когато тестото започне да се отлепя от плота, то е готово.
2. Поставете тестото в купа и го покрийте с фолио. Оставете го да втаса на топло. След това поръсвайте брашно върху плота и върху тестото и го разточете с точилка по формата на тавата, в която ще печете пицата. Постелете хартия за печене в тавата и сложете тестото. Намажете го със зехтин.
3. Отгоре наредете кръгчета лук, накъсани парчета гъби и поръсете с настърганото сирене. Изпечете пицата за 15 минути на 240 градуса.
4. След като я извадите, поставете отгоре рукола, парчета прошуто, чери доматчета и полейте с балсамов оцет.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен