Начин на приготвяне:

1. Направете кладенче в брашното и изсипете маята, водата и 1 с.л. зехтин. Солта поръсете върху брашното. Омесете тесто за около десетина минути. Поръсвайте брашно върху плота и когато тестото започне да се отлепя от плота, то е готово.
2. Поставете тестото в купа и го покрийте с фолио. Оставете го да втаса на топло. След това поръсвайте брашно върху плота и върху тестото и го разточете с точилка по формата на тавата, в която ще печете пицата. Постелете хартия за печене в тавата и сложете тестото. Намажете го със зехтин.
3. Отгоре наредете кръгчета лук, накъсани парчета гъби и поръсете с настърганото сирене. Изпечете пицата за 15 минути на 240 градуса.
4. След като я извадите, поставете отгоре рукола, парчета прошуто, чери доматчета и полейте с балсамов оцет.

Продукти

За плънката:

  • 1 голяма глава бял лук
  • 250 г гъби кладница
  • 250 г чери доматчета
  • 100 г прошуто
  • 75 г рукола
  • редуциран балсамов оцет
  • 100 г сирене гауда

За тестото:

  • 400 г брашно
  • 7 г суха мая
  • 1 ч.л. сол
  • 250 мл вода
  • 1 с.л. зехтин

Свързани рецепти