Подготовка

1. В тенджера кипнете млякото и маслото. Овкусете със сол. Сипете качамака и бъркайте енергично с бъркалка или дървена лъжица за 1-2 минути на слаб отън. 2. Сипете качамака на плота върху хартия за печене и го оформете на кръгла топка. Разточете го с точилка на тънък кръг като с шпатула оформяте краищата да са гладки. 3. Пренесете кръга заедно с хартията в тава.
Гарнирайте с нарязаните домати и поръсете с ригана. 4. Наредете шунката и гъбите и поръсете с настъргания кашкавал. 5. Изпечете в загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.

Продукти

За гарниране:

  • 150 г кашкавал
  • 50 г пресни гъби
  • 150 г шунка
  • 2 щипки сух риган
  • 1 домат
  • сол
  • 2 с.л. масло
  • 1 ч.ч. царевичен грис за качамак
  • 3 ч.ч. прясно мляко

Свързани рецепти