Питки със соева кайма

Питки със соева кайма

Начин на приготвяне:

1. Почистете боба и го нарежете на по-къси парчета. Бланширайте го за 5 минути във вряща подсолена вода. Прецедете го.
2. Обелете ананаса, като изрязвате и черните точки. Нарежете го на кубчета.
3. В тиган с 1-2 с.л. олио запържете соевата кайма /ако каймата е суха, първо трябва да се накисне в гореща вода/ за 5 минути. Добавете кубчета ананас, зеления фасул и прецедената царевица от буркан. Овкусете със сол и черен пипер и гответе още 2 минути.
4. Нарежете на ситно дивия лук и го добавете към сметаната. Разбъркайте.
5. Намажете всяка питка за тортиля с 1 с.л. сметана с лук. В единия край сипете от пълнежа с кайма и завийте питката на руло, без да стискате. Подредете завитите питки в тава, с отвора надолу. Поръсете всяка питка с настърган кашкавал и ги запечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 минути.
6. За гуакамолето, нарежете домата на кубчета. Разполовете всяко авокадо и отстранете костилката им. С нож направете хоризонтални, а след това вертикални и издълбайте вътрешността с лъжица. Намачкайте авокадото и го смесете с доматените кубчета, сметаната и сока от лайм. Овкусете със сол и черен пипер.
7. Сервирайте по 2 запечени питки на човек, гарнирани с гуакамоле.

Продукти

  • 250 г зелен фасул
  • олио
  • 150 г царевица
  • 1 ананас
  • 360 г соева кайма
  • 100 г заквасена сметана
  • 1 връзка сибирски лук
  • 8 царевични тортили
  • сол и черен пипер
  • 150 г настърган кашкавал

За гуакамолето:

  • 2 зрели авокадо
  • 1 домат
  • 25 г заквасена сметана
  • 1 лайм
  • сок
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти