Питки с магданоз
1. В купа разбъркайте захарта, яйцето, киселото и прясното мляко. В друга купа смесете брашното с бакпулвера и солта и разбъркайте. Добавете брашното към течните съставки малко по малко. Разбъркайте до хомогенност.
2. Щом се образува топка тесто, извадете я върху плота и я омесете. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
3. Обърнете голяма тава наобратно и я намазнете, т.е. дъното и, но от обратната страна. набрашнете обилно плота. Откъснете топчица тесто и с ръце я сплескайте, след това я разтеглете на тънка кора. Подреждайте тънките питки върху тавата.
4. В купа смесете натрошеното сирене, нарязания магданоз и малко зехтин. Разбъркайте. Сипете 2 с.л. от пълнежа по средата на всяка питка. Съберете краищата навътре.
5. Поставете малка бучица масло върху всяка питка. Накрая капнете малко меласа от нар. печете питките в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.

Продукти

  • 0.5 ч.ч. прясно мляко 1 яйце 1 с.л. захар 1 с.л. кисело мляко 1 ч.л. бакпулвер 2 ч.ч. брашно щипка сол 1 ч.л. меласа от нар маслоЗа пълнежа:1 връзка магданоз 350 г сирене зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички