Питки маца със сьомга

Питки маца със сьомга

Начин на приготвяне:

1. Направете пастет за мазане. разрежете авокадото на две, отстранете костилката и нарежете вътрешността му на кубчета. Кубчетата сложете в блендер заедно с нарязаните на ситно скилидка чесън и люта чушка /без семките/ и нарязаните листа кориандър. Изтискайте сока на 1/2 лимон и смелете до хомогенност.
2. Намажете питките маца с пастета от авокадо и ги оставете настрани за 5 минути.
3. Нарежете филето сьомга на парчета с ширана около 2-3 см. Подредете по 2-3 парчета риба върху всяка питка. Разрежете чери доматчетата на половинки и ги подредете между рибата. Запечете питките в предварително загрята фурна на 180 градуса за 5 минути.
4. За соса нарежете на дребни кубчета киселата краставичка. Нарежете каперсите и копъра. Смесете всички продукти в купичка заедно с маскарпонето. Разбъркайте до хомогенност.
5. Поднесете питките със сьомга, гарнирани със сос.

Продукти

  • 3 зрели авокадо
  • 0.5 връзка кориандър
  • 1 скилидка чесън
  • 0.5 лимон
  • 0.5 люта чушка
  • 4 питки маца
  • 300 г филе от сьомга
  • 125 г чери домати

За соса:

  • 1 кисела краставичка
  • 1 връзка копър
  • 1 с.л. каперси
  • 150 г маскарпоне

Свързани рецепти