Питки маца със сьомга
1. Направете пастет за мазане. разрежете авокадото на две, отстранете костилката и нарежете вътрешността му на кубчета. Кубчетата сложете в блендер заедно с нарязаните на ситно скилидка чесън и люта чушка /без семките/ и нарязаните листа кориандър. Изтискайте сока на 1/2 лимон и смелете до хомогенност.
2. Намажете питките маца с пастета от авокадо и ги оставете настрани за 5 минути.
3. Нарежете филето сьомга на парчета с ширана около 2-3 см. Подредете по 2-3 парчета риба върху всяка питка. Разрежете чери доматчетата на половинки и ги подредете между рибата. Запечете питките в предварително загрята фурна на 180 градуса за 5 минути.
4. За соса нарежете на дребни кубчета киселата краставичка. Нарежете каперсите и копъра. Смесете всички продукти в купичка заедно с маскарпонето. Разбъркайте до хомогенност.
5. Поднесете питките със сьомга, гарнирани със сос.

Продукти

  • 3 зрели авокадо 0.5 връзка кориандър 1 скилидка чесън 0.5 лимон 0.5 люта чушка 4 питки маца 300 г филе от сьомга 125 г чери доматиЗа соса:1 кисела краставичка 1 връзка копър 1 с.л. каперси 150 г маскарпоне

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички