Пита с кашкавал

Пита с кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Подредете тънките питки в тава, постлана с хартия за печене и ги запечете за 5 минути в предварително загрята фурна на 120 градуса.
2. Разрежете запечените питки с помощта назъбен нож, да се отворят като джоб. Поставете по 1 голямо, тънко парче кашкавал във всяка и ги запечете за още 5 минути на 200 градуса.
3. За салатата нарежете доматите на кръгчета, а лукът на тънки полумесеци. разрежете краставицата на две, по дължина, и издълбайте с лъжица семките и. Нарежете краставицата на парчета. Смесете зеленчуците в голяма купа и добавете прецедения сварен нахут и накъсаните на едро листа зелена салата.
4. За дресинга разбъркайте енергично в купичка течен мед, оцет и зехтин. Добавете сол и черен пипер. залейте салатата с дресинга и разбъркайте добре.
5. За чесновия сос нарежете на ситно чесъна и лука. Добавете ги към киселото мляко и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
6. Сервирайте топли питки с кашкавал със салата с нахут и чеснов сос.

Продукти

  • 8 пълнозърнести питки
  • 8 слайса кашкавал
  • 1 зелена салата
  • 3 домата
  • 1 краставица
  • 1 глава червен лук
  • 400 г сварен нахут
  • 1 с.л. бял винен оцет
  • 2 с.л. мед
  • 3 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер

За чесновия сос:

  • 2 скилидки чесън
  • 0.5 връзка див лук
  • 200 г кисело мляко
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти