Пита с кашкавал
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Подредете тънките питки в тава, постлана с хартия за печене и ги запечете за 5 минути в предварително загрята фурна на 120 градуса.
2. Разрежете запечените питки с помощта назъбен нож, да се отворят като джоб. Поставете по 1 голямо, тънко парче кашкавал във всяка и ги запечете за още 5 минути на 200 градуса.
3. За салатата нарежете доматите на кръгчета, а лукът на тънки полумесеци. разрежете краставицата на две, по дължина, и издълбайте с лъжица семките и. Нарежете краставицата на парчета. Смесете зеленчуците в голяма купа и добавете прецедения сварен нахут и накъсаните на едро листа зелена салата.
4. За дресинга разбъркайте енергично в купичка течен мед, оцет и зехтин. Добавете сол и черен пипер. залейте салатата с дресинга и разбъркайте добре.
5. За чесновия сос нарежете на ситно чесъна и лука. Добавете ги към киселото мляко и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
6. Сервирайте топли питки с кашкавал със салата с нахут и чеснов сос.
2. Разрежете запечените питки с помощта назъбен нож, да се отворят като джоб. Поставете по 1 голямо, тънко парче кашкавал във всяка и ги запечете за още 5 минути на 200 градуса.
3. За салатата нарежете доматите на кръгчета, а лукът на тънки полумесеци. разрежете краставицата на две, по дължина, и издълбайте с лъжица семките и. Нарежете краставицата на парчета. Смесете зеленчуците в голяма купа и добавете прецедения сварен нахут и накъсаните на едро листа зелена салата.
4. За дресинга разбъркайте енергично в купичка течен мед, оцет и зехтин. Добавете сол и черен пипер. залейте салатата с дресинга и разбъркайте добре.
5. За чесновия сос нарежете на ситно чесъна и лука. Добавете ги към киселото мляко и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
6. Сервирайте топли питки с кашкавал със салата с нахут и чеснов сос.
Продукти
- 8 пълнозърнести питки 8 слайса кашкавал 1 зелена салата 3 домата 1 краставица 1 глава червен лук 400 г сварен нахут 1 с.л. бял винен оцет 2 с.л. мед 3 с.л. зехтин сол и черен пиперЗа чесновия сос:2 скилидки чесън 0.5 връзка див лук 200 г кисело мляко сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери