Писаладиер

Писаладиер

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете брашното със содата и солта. Добавете и водата, и зехтина. Омесете леко тестото. Ако е необходимо, добавете още брашно. Покрийте тестото в купата и го оставете за половин час в хладилник.
2. Нарежете на полумесеци лука и го сложете в тиган. Добавете накълцаните чесън и люта чушка. Поръсете с мащерка, сол и зехтин. Сложете тигана на бавен огън и задушавайте 20 минути, докато лукът омекне.
3. Разрежете доматчетата на половина и изтискайте сока им. Махнете костилките на маслините.
4. Разточете тестото върху парче хартия за печене в правоъгълна форма. Завийте краищата на тестото навътре - да се оформи борд. Разпределете задушения лук върху тестото. След това подредете половинките доматчета. Обелете парчето сурова наденица и го накъсайте върху пая. Поръсете с малко мащерка и разпределете маслините. накрая овкусете със сол и черен пипер.
5. Печете писаладиер в предварително загрята фурна на 220 градуса 30 минути.
Съвет: Може да направите вегетарианска версия на пая със задушени тиквички с люта чушка, домати и сирене.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

За тестото:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. сол
  • 150 мл вода
  • 60 мл зехтин

За пълнежа:

  • 10 чери доматчета
  • 1 шепа черни маслини
  • 1 парче сурова наденица от свинско месо
  • 1 люта червена чушка
  • 4 глави червен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 0.5 връзка мащерка
  • 40 мл зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти