Пирожки с кайма
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Направете кладенче в брашното и в него изсипете млякото, маслото, захарта, солта и маята. Хубаво размачкайте маята в млякото. След това започнете да омесвате тесто. Работете с една ръка докато тестото не започне да става гладко, за да можете да добавяте брашно. След това омесете хубаво тестото с двете си ръце. Докато го месите, то ще започне да се надува.
2. Разделете тестото на топчици /от по 80 г/. Оформете ги хубаво с въртеливи движения на дланта върху плота. Наредете топчиците в тава, намазана с масло и постлана с хартия за печене и ги покрийте с фолио или кърпа. Оставете ги да починат 30 минути.
3. За пълнежа овкусете каймата с подправките и направете от нея наденички /по 80 г всяка/.
4. Разточете топчиците с помощта на малка точилка. В средата сложете наденичка и намажете с разбитото яйце по краищата на тестото. Прихлупете от двете страни тестото и завийте рулце. Хубаво натиснете там, където се събират краищата. Наредете пирожките в тавата и ги оставете на топло /30-36 градуса/ за 35-40 минути. 5. Намажете отгоре пирожките с яйце и ги изпечете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 30 минути.
2. Разделете тестото на топчици /от по 80 г/. Оформете ги хубаво с въртеливи движения на дланта върху плота. Наредете топчиците в тава, намазана с масло и постлана с хартия за печене и ги покрийте с фолио или кърпа. Оставете ги да починат 30 минути.
3. За пълнежа овкусете каймата с подправките и направете от нея наденички /по 80 г всяка/.
4. Разточете топчиците с помощта на малка точилка. В средата сложете наденичка и намажете с разбитото яйце по краищата на тестото. Прихлупете от двете страни тестото и завийте рулце. Хубаво натиснете там, където се събират краищата. Наредете пирожките в тавата и ги оставете на топло /30-36 градуса/ за 35-40 минути. 5. Намажете отгоре пирожките с яйце и ги изпечете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 30 минути.
Продукти
- 500 г брашно 6 г сол 125 г масло 10 г захар 25 г прясна мая или 1 пакетче суха мая 250 мл прясно млякоЗа пълнежа:600 г кайма смес 100 г галета 4 яйца сол и черен пипер индийско орехче 25 мл прясно млякоЗа намазване:1 яйце
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад