Начин на приготвяне:
1. Направете кладенче в брашното и в него изсипете млякото, маслото, захарта, солта и маята. Хубаво размачкайте маята в млякото. След това започнете да омесвате тесто. Работете с една ръка докато тестото не започне да става гладко, за да можете да добавяте брашно. След това омесете хубаво тестото с двете си ръце. Докато го месите, то ще започне да се надува.
2. Разделете тестото на топчици /от по 80 г/. Оформете ги хубаво с въртеливи движения на дланта върху плота. Наредете топчиците в тава, намазана с масло и постлана с хартия за печене и ги покрийте с фолио или кърпа. Оставете ги да починат 30 минути.
3. За пълнежа овкусете каймата с подправките и направете от нея наденички /по 80 г всяка/.
4. Разточете топчиците с помощта на малка точилка. В средата сложете наденичка и намажете с разбитото яйце по краищата на тестото. Прихлупете от двете страни тестото и завийте рулце. Хубаво натиснете там, където се събират краищата. Наредете пирожките в тавата и ги оставете на топло /30-36 градуса/ за 35-40 минути. 5. Намажете отгоре пирожките с яйце и ги изпечете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 30 минути.
2. Разделете тестото на топчици /от по 80 г/. Оформете ги хубаво с въртеливи движения на дланта върху плота. Наредете топчиците в тава, намазана с масло и постлана с хартия за печене и ги покрийте с фолио или кърпа. Оставете ги да починат 30 минути.
3. За пълнежа овкусете каймата с подправките и направете от нея наденички /по 80 г всяка/.
4. Разточете топчиците с помощта на малка точилка. В средата сложете наденичка и намажете с разбитото яйце по краищата на тестото. Прихлупете от двете страни тестото и завийте рулце. Хубаво натиснете там, където се събират краищата. Наредете пирожките в тавата и ги оставете на топло /30-36 градуса/ за 35-40 минути. 5. Намажете отгоре пирожките с яйце и ги изпечете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 30 минути.
Продукти
- 500 г брашно
- 6 г сол
- 125 г масло
- 10 г захар
- 25 г прясна мая или 1 пакетче суха мая
- 250 мл прясно мляко
За пълнежа:
- 600 г кайма смес
- 100 г галета
- 4 яйца
- сол и черен пипер
- индийско орехче
- 25 мл прясно мляко
За намазване:
- 1 яйце