Пинчос

Пинчос

Начин на приготвяне:

1. Накиснете желатина в купа с вода за 5 минути. Нарежете зелените подправки на ситно.
2. Загрейте бялото вино в съд и сложете леко изтискания желатин в него и бъркайте докато той се разтвори. Добавете нарязаните зелени подправки и изтискайте лимоновия сок. Пресипете сместа в плосък правоъгълен съд. Оставете желето да се стегне в хладилник.
3. Нарежете лука и чушката на ситно. Запържете ги в малко зехтин. Добавете захарта и малко вода и оставете сместа да кипне. Добавете джинджифиловия сироп.
4. Поставете парче тънко нарязано говеждо месо в чиния. Върху него поставете слайс иберийска шунка или шунка Серано. Завийте хлабаво на руло.
5. Сервирайте мармалада от чушки като канапе. Върху него поставете месните рулца. Най-отгоре поставете правоъгълниче зелено желе.

Продукти

За желето:

  • 4 листа желатин
  • 6 стръка магданоз
  • 6 стръка мента
  • 4 стръка розмарин
  • 500 мл бяло вино
  • 0.5 лимон
  • сок

За мармалада от чушки:

  • 1 глава лук
  • 1 червена чушка
  • зехтин
  • 1 ч.л. захар
  • 1 с.л. джинджифилов сироп
  • сол и черен пипер
  • 100 г шунка серано
  • 200 г говеждо месо

Свързани рецепти