Начин на приготвяне:

1. Разделете бутчетата на горни и долни. Отрежете капачетата на долните бутчета. Овкусете със сол и черен пипер.

2. Нарежете на едро лука, чесъна, спанака, магданоза, ригана и сушените домати. 

3. Запечете брашното в сух тиган.

4. В купа разбъркайте месото със зелениите, брашното, червения пипер, черния пипер, дафиновия лист и сол на вкус. 

5. Прехвърлете сместа в гювеч. Подредете бутчетата отгоре. Залейте с млякото и виното. Ако има нужда, налейте вода. Залейте с разтопеното масло.

6. Похлупете и печете на 150 градуса с вентилатор за 2 часа. След това махнете капака и запечете до златисто.

Продукти

  • 4 цели пилешки бутчета
  • 125 г краве масло
  • 4 връзки пресен лук
  • 1 връзка пресен чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 100 г бейби спанак
  • 40 г мариновани сушени домати
  • 2 стръка пресен риган
  • 200 мл прясно мляко
  • 100 мл бяло вино
  • 50 г брашно
  • 1 дафинов лист
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 ч.л. черен пипер на зърна
  • сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти