Пилешко тимбалче

Пилешко тимбалче

Подготовка

1. Нарежете месото на тънки шницели и го изтънете с домакинско чукче за пържоли. Посолете и поръсете с черен пипер.
2. Нарежете лука на полумесеци и го задушете в половината зехтин заедно с виното, малко мащерка и куркумата. Посолете на вкус.
3. Нарежете гъбите на резенчета и ги сотирайте в същата мазнина. Подправете с мащерка, сол и пипер.
4. Намажете формички за крем-карамел /или други огнеупорни чаши/ с масло и поръсете с галета. Наредете шницелите на дъното и по стените на формичките като оставите краищата им свободно да висят навън. 5. Сипете по 1

Продукти

  • 400 г бяло пилешко месо
  • 2 глави лук
  • 1 ч.л. куркума
  • 0.5 ч.л. мащерка
  • 1 к.ч. бяло вино
  • 4 пресни гъби
  • 100 г синьо сирене
  • сол и черен пипер на вкус
  • масло и галета за намазване на формичките

Свързани рецепти