Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пилешко тимбалче

Стъпки

  1. Prev1/5Next

    1. Нарежете месото на тънки шницели и го изтънете с домакинско чукче за пържоли. Посолете и поръсете с черен пипер.
    2. Нарежете лука на полумесеци и го задушете в половината зехтин заедно с виното, малко мащерка и куркумата. Посолете на вкус.
    3. Нарежете гъбите на резенчета и ги сотирайте в същата мазнина. Подправете с мащерка, сол и пипер.
  2. Prev2/5Next

    4. Намажете формички за крем-карамел /или други огнеупорни чаши/ с масло и поръсете с галета. Наредете шницелите на дъното и по стените на формичките като оставите краищата им свободно да висят навън.
  3. Prev3/5Next

    5. Сипете по 1 с.л. от задушения лук и притиснете. Върху него натрошете малко сирене, след това сложете от гъбите. Върху тях отново сложете сирене и завършете с лук. Отново притиснете добре пълнежа. Загърнете краищата на месото, за да затворите плънката. Намажете със зехтин и поръсете с галета.
  4. Prev4/5Next

    6. Изпечете тимбалчетата в предварително загрята фурна на 220 градуса. Печете не повече от 10-15 минути.
  5. Prev5/5Next

    7. Сервирайте тимбалчетата топли с подходяща гарнитура.
категория 0/5
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли