1. Разрежете всяко парче пилешки гърди на 3 по-малки парчета, под диагонал. В купа сипете балсамов оцет, зехтин, сол и черен пипер. Поставете парчетата месо в маринатата и разбъркайте добре. Поставете в хладилник за 15 минути.
2. В друга, по-малка купа, сипете лютия червен пипер, сол, черен пипер и зехтин. Поставете плочките сирене в купата и хубаво го оваляйте в маринатата. Оставете сиренето на стайна температура за 10-15 минути.
3. Разрежете и издълбайте авокадото с помощта на лъжица. Сложете го в блендер заедно с листата кориандър, лимоновия сок, сол и черен пипер. Смелете.
4. Загрейте добре грил-тиган и налейте в него капка зехтин. Поставете парчетата пилешко и ги изпечете от двете страни, до златисто. Извадете месото в чиния и го оставете да почине. Нарежете всяко парче на три по-малки, по диагонал. 
5. Разрежете крушите на половинки, обелете ги и ги почистете. Нарежете ги на тънки резени. Обелете и нарежете джинджифила на тънки лентички. В тиган разтопете маслото и сложете нарязаните круши и джинджифил и разбъркайте. Излейте бренди или коняк и фламбирайте. Щом пламъкът от алкохола изгасне, добавете нарязана на тънки, дълги ленти краставица. Разбъркайте и дръпнете от огъня. Добавете нарязаните на половинки чери доматчета. 
6. Обелете питаята /драконов плод/ и издълбайте вътрешността му. В средата на чиния за сервиране поставете ринг с диаметър 10 см. В него поставете част от вътрешността на питаята, върху нея сместа от авокадо, върху него парче мариновано сирене и притиснете. Отстранете ринга. Най-отгоре поставете парчета пилешко месо и от фламбираните круши. Гарнирайте със свежи кълнове от ряпа, лентички краставица и сос.

Продукти

  • 300 г пилешки гърди 1 круша 20 г масло 30 мл бренди или коняк 2 см джинджифил 1 краставица зехтин 50 мл балсамов оцет сол и черен пиперЗа основата:1 авокадо 0.5 лимон сок 2 чери доматчета 1 плод питая 2 стръка кориандър сол и черен пипер 50 г сирене фета 0.5 ч.л. едър лют червен

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички