1. Направете малък разрез във всяко парче месо и с пръсти леко разширете джоба. Напъхайте по 1-2 сушени сливи във всеки джоб. Поставете месото в купа и го овкусете със сол, черен пипер, сушен риган, майоран и куркума. Добавете натрошените лешници в купата, разбъркайте добре и оставете пилето да се маринова в продължение на 2-3 часа.
2. Накъсайте почистените гъби на малки парченца. Обелете и нарежете на ситно чесъна. Запържете чесъна в малко масло. Добавете гъбите и задушете за 5-7 минути. Щом гъбите се свият, добавете алкохола и фламбирайте. Щом алкохолът се изпари, дръпнете тигана от огъня.
3. Сварете почистените моркови за 10 минути. Прецедете ги и ги разрежете на две или на четири, по дължина. В сухи, добре загрят тиган запечете сусама. Добавете лентите моркови и ги оваляйте добре в него. Накрая поръсете с тънки люспи пармезан.
4. Маринованото пилешко месо изпържете в добре загрят тиган с малко масло. Гответе на средно силен огън, по около 5 минути от всяка страна.
5. Сервирайте пилешкото месо, нарязано на парчета. Гарнирайте с варени моркови и задушени гъби. Полейте със сос от гъбите.

Продукти

  • 400 г пилешки гърди 100 г гъби кладница 1 скилидка чесън 30 мл коняк или бренди 1 с.л. маслоЗа гарнитурата:150 г варени моркови 1 с.л. сусам 30 г пармезанЗа маринатата:100 г сушени сливи без костилки 1 с.л. натрошени лешници 1 ч.л. сушен риган щипка куркума сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички