Начин на приготвяне:

1. Направете малък разрез във всяко парче месо и с пръсти леко разширете джоба. Напъхайте по 1-2 сушени сливи във всеки джоб. Поставете месото в купа и го овкусете със сол, черен пипер, сушен риган, майоран и куркума. Добавете натрошените лешници в купата, разбъркайте добре и оставете пилето да се маринова в продължение на 2-3 часа.
2. Накъсайте почистените гъби на малки парченца. Обелете и нарежете на ситно чесъна. Запържете чесъна в малко масло. Добавете гъбите и задушете за 5-7 минути. Щом гъбите се свият, добавете алкохола и фламбирайте. Щом алкохолът се изпари, дръпнете тигана от огъня.
3. Сварете почистените моркови за 10 минути. Прецедете ги и ги разрежете на две или на четири, по дължина. В сухи, добре загрят тиган запечете сусама. Добавете лентите моркови и ги оваляйте добре в него. Накрая поръсете с тънки люспи пармезан.
4. Маринованото пилешко месо изпържете в добре загрят тиган с малко масло. Гответе на средно силен огън, по около 5 минути от всяка страна.
5. Сервирайте пилешкото месо, нарязано на парчета. Гарнирайте с варени моркови и задушени гъби. Полейте със сос от гъбите.

Продукти

  • 400 г пилешки гърди
  • 100 г гъби кладница
  • 1 скилидка чесън
  • 30 мл коняк или бренди
  • 1 с.л. масло

За гарнитурата:

  • 150 г варени моркови
  • 1 с.л. сусам
  • 30 г пармезан

За маринатата:

  • 100 г сушени сливи без костилки
  • 1 с.л. натрошени лешници
  • 1 ч.л. сушен риган
  • щипка куркума
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти