Пилешко с чушки

Пилешко с чушки

Начин на приготвяне:

1. Разфасовайте пилето и го нарежете на парчета заедно с кожата и костите. Измийте добре месото.
2. В дълбок и достатъчно голям тиган сипете 2-3 с.л. зехтин и запържете пилешкото от всички страни, докато придобие златистокафяв цвят. Поръсете с едър лют червен пипер. Излейте виното и щом то се изпари, извадете пилешкото в чиния.
3. В същата мазнина запържете нарязания на едро лук. Добавете и нарязаните стъбла с листа целина на ситно. Добавете нарязаните на едро домати и чушки и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете зеленчуците 5 минути, да омекнат. Ако има нужда, добавете още малко зехтин.
4. Върнете пилешкото в тигана, разбъркайте и гответе до пълна готовност на месото.

Продукти

  • 1 свободно отглеждано пиле
  • 5 светлозелени чушки
  • 2 домата
  • 2 глави червен лук
  • 1 връзка селъри
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 4 с.л. зехтин
  • щипка сушено чили
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти