Пилешко с броколини и тайландски босилек
Рецепта от: Донал Скиан
1. Обелете и нарежете лука на много тънки полумесеци, а скилидките чесън на тънки филийки. Нарежете лютите чушки на ситно.
2. Загрейте добре тиган уок и сипете в него 1 с.л. олио. Сипете лука и го поръсете със сол и черен пипер. Запържете за около 5 минути, докато омекне. Добавете чесъна и лютите чушки и запържете за още 1-2 минути.
3. Разрежете стръковете броколини на две, по диагонал. Добавете ги в тигана заедно с малко вода и разбъркайте. Задушете ги за 1-2 минути, ако е необходимо, добавете още вода.
3. Нарежете пилешкото месо на тънки резени. Избутайте в едната страна на тигана зеленчуците и 1 с.л. сипете олио в празната част. Запържете пилешкото месо докато промени цвета си, от всички страни. Добавете соевия сос, рибния сос и соса от стриди. Разбъркайте пилешкото със зеленчуците.
4. Изключете котлона и поръсете с листа тайландски босилек. Сервирайте ястието върху сварен на пара жасминов ориз.
Продукти
- 2 с.л. олио
- 2 малки глави лук
- 2 скилидки чесън
- 2 люти чушки
- 8 пилешки бутчета, без кожа и кости
- 200 г броколини
- 2 с.л. сгъстен соев сос
- 1 с.л. сос от стриди
- 1 с.л. рибен сос
- 250 г сварен жасминов ориз
- 1 връзка тайландски босилек
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол