Пилешко филе със сос от броколи

Пилешко филе със сос от броколи

Начин на приготвяне:

1. Нарежете броколито на розички и ги пуснете в тенджера с вряща подсолена вода докато омекнат. Внимавайте да не разварите броколито.
2. Нарежете парчетата пилешки гърди без кожа на филийки с дебелина около 2-3 см. Разтопете маслото в тиган и подредете парчетата месо в него. Поръсете със сол и бял пипер. Пържете до златисто и обърнете месото. Отново поръсете с малко сол и бял пипер. Щом месото е готово, извадете го в чиния.
3. Прецедете розичките броколи и ги сложете в същия тиган, в който сте пържили пилето. Оставете водата от броколито да изври и залейте със сметаната. Начупете синьото сирене и разбъркайте. Овкусете с бял пипер.
4. Сервирайте парченца пържено пилешко филе гарнирано със сос от броколи и сметана.

Продукти

  • 400 г пилешки гърди
  • 250 г броколи
  • 40 г масло
  • сол и бял пипер
  • 300 мл сметана
  • 50 г синьо сирене

Свързани рецепти