Пилешки топчета с пълнеж от шамфъстък
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Смесете в блендер шамфъстъците и маслото. Овкусете със сол и черен пипер.
2. В блендера смелете и парчетата пилешко месо. Добавете белтъка и овкусете със сол и черен пипер. Смелете отново. Оформете топченца от месото в дланта си. Поръсете с малко галета и разплескайте топчето. По средата сложете малко от сместа с шамфъстък. Загърнете пълнежа с месото и оформете топче с дланите си.
3. Оваляйте топчетата в галета и ти изпържете в много горещо олио.
2. В блендера смелете и парчетата пилешко месо. Добавете белтъка и овкусете със сол и черен пипер. Смелете отново. Оформете топченца от месото в дланта си. Поръсете с малко галета и разплескайте топчето. По средата сложете малко от сместа с шамфъстък. Загърнете пълнежа с месото и оформете топче с дланите си.
3. Оваляйте топчетата в галета и ти изпържете в много горещо олио.
Продукти
- 75 г шамфъстък без черупки 130 г масло сол и черен пипер 425 г пилешки гърди 1 белтък галета
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал