Начин на приготвяне:

1. Накиснете сушените манатарки във вода за 15-30 минути, докато омекнат.
2. Нарежете пилешкото месо на тънки ивици. Оваляйте всяко парченце в брашно и хубаво го изтръскайте.
3. Покрийте дъното на тиган със зехтин и го загрейте. Пуснете небелената, леко смачкана скилидка чесън в тигана, а след това и парчетата месо. Поръсете със сол и черен пипер. Щом обърнете парченцата месо, добавете бялото вино и отстранете чесъна. Намалете силата на котлона и оставете соса да се посгъсти.
4. Добавете гъбите с малко от водата, в която са киснали. След няколко минути дръпнете от огъня.
5. Прехвърлете пилето с гъбите и соса в голяма чиния. Върху тях поставете рукола. Овкусете със сол, черен пипер, малко балсамов оцет и зехтин. Настържете на едри люспи пармезан и украсете с чери доматчета.

Продукти

 

  • 400 г пилешки гърди
  • 50 г сушени порчини
  • 100 г рукола
  • 1 скилидка чесън
  • 0.5 ч.ч. бяло вино
  • 3 с.л. брашно
  • сол и черен пипер
  • пармезан
  • зехтин
  • чери доматчета

Свързани рецепти