Начин на приготвяне:

1. Потопете бамбуковите шишчета във вода, за да омекнат. В купа смесете меда, горчицата, соевия сос и зехтина. Разбъркайте добре.
2. Нарежете месото на тънки дълги ленти и го овкусете със сол и пипер. Нанижете лентите на шишчетата.
3. Потопете всяко шишче в маринатата, след това оваляйте в сусам и печете на сух тиган или плоча по една минута от всяка страна.
4.Нарежете зеленчуците за гарнитурата на едро.
5.Смесете продуктите за дресинга – сол на вкус, оцет, зехтин и листенца мащерка. Овкусете нарязаните зеленчуци непосредствено преди поднасяне.

Продукти

  • 400 г пилешки гърди
  • 100 г сусам

За маринатата:

  • 2 с.л. мед
  • 1 с.л. горчица
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. зехтин

За гарнитурата:

  • 2 домата
  • 1 краставица
  • 3 чушки (жълта
  • червена
  • оранжева и зелена)
  • 1 тиквичка
  • 1 глава червен лук

За дресинга:

  • 3 с.л. бял винен оцет
  • 3 с.л. зехтин
  • 4 стръка мащерка
  • сол на вкус

Свързани рецепти