Пилешки рулца с плънка от спанак и сметана

Пилешки рулца с плънка от спанак и сметана
Предаване: От любов към хранатаГледайте в: Вторник, 29 септември от 10:05 | Вторник, 29 септември от 10:30

Начин на приготвяне:

1. За пюрето обелете и нарежете на тънки резени картофите. Сложете ги в тенджера с вряща подсолена вода и ги сварете.
2. Измийте и подсушете чушките. Намажете ги леко със зехтин, с ръце. Посолете ги и ги изпечете върху котлон. Сложете ги в тенджера и ги захлупете или увийте всяка чушка поотделно в прозрачно фолио, за да се задушат. Обелете чушките и ги нарежете много на ситно.
3. В купа сипете прецедените картофи и ги намачкайте с вилица. Овкусете ги със сол и черен пипер и отново намачкайте. Нарежете чесъна много на ситно и го добавете, намачкайте. Добавете нарязаните чушки и разбъркайте.
4. Пресипете пюрето в тенджера и го загрейте. Добавете 1-2 с.л. заквасена сметана и бъркайте енергично. Овкусете със сол и черен пипер. Накрая добавете маслото и бъркайте докато то се разтопи.
5. За плънката измийте листата спанак и отстранете жилката им по средата. Нарежете на ситно лука и чесъна. В тиган сипете 1 с.л. зехтин и посолете. Задушете лука и чесъна докато омекнат. След това накъсайте листата спанак в тигана. Разбъркайте. Спанакът трябва само да се свие. Добавете сметаната и разбъркайте. Накрая настържете индийско орехче.
6. Почистете пилешките гърди от жилки, мазнина и кожа, ако има останали. Разрежете месото по хоризонтал на две парчета. Начукайте парчетата месо, като ги поставите между два листа прозрачно фолио, до изтъняване. В единия край на всяко парче сложете от плънката, завийте на руло, като накрая внимателно притиснете.
7. Поставете двете рулца в тавичка, постлана с хартия за печене. Поръсете ги с настърган пармезан. печете рулцата в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.
8. Поднесете пилешките рулца върху канапе от пюре от картофи и печени чушки.

Продукти

За пилешките рулца:

  • 2 бр. пилешки гърди
  • 500 г спанак
  • 1 ч.ч. заквасена сметана
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. настърган пармезан
  • 1 индийско орехче
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер

За пюрето:

  • 7 картофа
  • 5 червени чушки
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 2 с.л. краве масло

Свързани рецепти