Пилешки руладини със сметанов сос и гъби

Пилешки руладини със сметанов сос и гъби

Начин на приготвяне:

Пълнени пилешки руладини, поднесени със сметанов със с гъби и гнездо от вермичели.

1. За плънката на пилешките руладини в загрят тиган с 2 с.л. зехтин запържете нарязаните на ситно лук, чесън. Добавете нарязаните на ситно тиквичка и 2 слайса бекон. Добавете масло, а след това и нарязаните гъби, предварително обелените аспержи и нарязаното на ситно авокадо. След като зеленчуците се запържат добре, добавете бялото вино и оставете сместа да поври на слаб огън за около 20 мин. В купа смесете течната и заквасената сметана и добавете брашното и разбъркайте до хомогенност. Добавете сместа към соса и разбъркайте до леко сгъстяване. Овкусете със сушен босилек, провансалски подправки и бял пипер.

2. Покрийте пилешките пържоли с парче прозрачно фолио и ги начукайте с помощта на чукче до изтъняване.

3. Поръсете пържолите от вътрешната страна с пушена сол. Поставете слайс бекон и поръсете с прясно смлян черен пипер и мащерка. Подредете и няколко кръгчета люта чушка по желание. След това сипете 1 с.л. от соса и навийте на стегнато руло. Всяко руло увийте в прозрачно фолио и стегнете от двете страни.

4. Поставете пилешките руладини в тавичка, а след това във фурната на функция за готвене на пара на 120 градуса за 35 минути. Ако нямате подобна функция на фурната, сипете вода в тенджера и щом тя заври, пуснете пилешките руладини вътре и гответе 15 минути, като следите температурата на водата да не надвишава 100-110 градуса.

5. Върнете соса на котлона и гответе до още по-голяма гъстота. Накрая добавете зърна едамаме.

6. За гарнитура на пилешките руладини на фурна оформете вермичелите на топка и ги запържете в дълбок съд с 1 пръст олио, до хрупкавост. Отделно запържете нарязан на ситно бекон. Извадете го върху кухненска хартия и го посолете. Разпределете кубчетата пържен бекон върху топката вермичели.

7. Извадете пилешките руладини със сметана и ги развийте внимателно. Разрежете всяка на две, под ъгъл.

8. Сервирайте руладините със сос и гнездо от вермичели с бекон.

пилешки руладини

пилешки руладини на фурна

пилешки руладини със сметана

Продукти

  • 4 пилешки пържоли от бут
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 тиквичка
  • 50 г масло
  • 6 слайса бекон
  • 300 г гъби печурки
  • 100 г бели аспержи
  • 100 г авокадо
  • 100 мл бяло вино
  • 100 мл течна сметана
  • 100 г заквасена сметана
  • 1 с.л. брашно
  • щипка сушен босилек
  • щипка сухи провансалски подправки /мащерка
  • риган
  • розмарин
  • босилек/
  • 0.5 ч.л. бял пипер
  • 100 г едамаме

За гарнитура:

  • 100 г бобени вермичели
  • 4 слайса бекон
  • сол
  • олио

Свързани рецепти