Пилешки руладини със сметанов сос и гъби
Рецепта от: Божана Кацарова
Пълнени пилешки руладини, поднесени със сметанов със с гъби и гнездо от вермичели.
1. За плънката на пилешките руладини в загрят тиган с 2 с.л. зехтин запържете нарязаните на ситно лук, чесън. Добавете нарязаните на ситно тиквичка и 2 слайса бекон. Добавете масло, а след това и нарязаните гъби, предварително обелените аспержи и нарязаното на ситно авокадо. След като зеленчуците се запържат добре, добавете бялото вино и оставете сместа да поври на слаб огън за около 20 мин. В купа смесете течната и заквасената сметана и добавете брашното и разбъркайте до хомогенност. Добавете сместа към соса и разбъркайте до леко сгъстяване. Овкусете със сушен босилек, провансалски подправки и бял пипер.
2. Покрийте пилешките пържоли с парче прозрачно фолио и ги начукайте с помощта на чукче до изтъняване.
3. Поръсете пържолите от вътрешната страна с пушена сол. Поставете слайс бекон и поръсете с прясно смлян черен пипер и мащерка. Подредете и няколко кръгчета люта чушка по желание. След това сипете 1 с.л. от соса и навийте на стегнато руло. Всяко руло увийте в прозрачно фолио и стегнете от двете страни.
4. Поставете пилешките руладини в тавичка, а след това във фурната на функция за готвене на пара на 120 градуса за 35 минути. Ако нямате подобна функция на фурната, сипете вода в тенджера и щом тя заври, пуснете пилешките руладини вътре и гответе 15 минути, като следите температурата на водата да не надвишава 100-110 градуса.
5. Върнете соса на котлона и гответе до още по-голяма гъстота. Накрая добавете зърна едамаме.
6. За гарнитура на пилешките руладини на фурна оформете вермичелите на топка и ги запържете в дълбок съд с 1 пръст олио, до хрупкавост. Отделно запържете нарязан на ситно бекон. Извадете го върху кухненска хартия и го посолете. Разпределете кубчетата пържен бекон върху топката вермичели.
7. Извадете пилешките руладини със сметана и ги развийте внимателно. Разрежете всяка на две, под ъгъл.
8. Сервирайте руладините със сос и гнездо от вермичели с бекон.
Продукти
- 4 пилешки пържоли от бут
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 тиквичка
- 50 г масло
- 6 слайса бекон
- 300 г гъби печурки
- 100 г бели аспержи
- 100 г авокадо
- 100 мл бяло вино
- 100 мл течна сметана
- 100 г заквасена сметана
- 1 с.л. брашно
- щипка сушен босилек
- щипка сухи провансалски подправки /мащерка
- риган
- розмарин
- босилек/
- 0.5 ч.л. бял пипер
- 100 г едамаме
- За гарнитура:
- 100 г бобени вермичели
- 4 слайса бекон
- сол
- олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне