Пилешки пилаф

Пилешки пилаф

Начин на приготвяне:

1. Сипете ориза в тенджера и го залейте с вода в съотношение 1:3. Варете ориза докато оризът абсорбира водата. След това го оставете 15 минути захлупен.
2. Нарежете пилешкото месо на парчета. Поръсете ги със сол, черен пипер и къри и хубаво ги оваляйте в тях.
3. Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно. Чушките нарежете на кубчета, а стъблата селъри обелете и нарежете на по-едри парчета. Нарежете зрели праскови на малки кубчета.
4. Сипете 2-3 с.л. олио или зехтин в тенджера или дълбок тиган. Запържете лука, чушките и селърито за 4 минути. Добавете месото и чесъна и разбъркайте. Добавете доматеното пюре и овкусете със сол. Добавете кубчетата праскови и оставете сместа да къкри 10 минути.
5. Добавете соев сос и варете още минута. Накрая добавете нарязания на кръгчета банан.
6. Сервирайте варен ориз, залят със плодово-зеленчуковата смес.

Продукти

  • 300 г ориз пандан
  • 400 г пилешки гърди
  • 1 ч.л. къри на прах
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 червени чушки
  • 6 стъбла селъри
  • зехтин
  • 70 г концентрирано доматено пюре
  • 4 праскови
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 банан

Свързани рецепти