1. Сипете крилцата в дълбока тава и ги поръсете с червения пипер и олиото. С помощта на ръце разбъркайте добре крилцата, така, че червения пипер и олиото да се разпределят равномерно.
2. Разпръснете овкусените крилца върху плоска тава, постлана с хартия за печене. Печете ги в предварително загрята фурна на 180-200 градуса 20 минути.
3. За соса намачкайте с вилица синьото сирене. Добавете сметаната и майонезата и разбъркайте добре, до хомогенност.
4. Измийте и обелете стръкове селъри, нарежете ги на по-малки парчета и ги подредете във висока стъклена чаша.
5. Поднесете печените крилца със сос със синьо сирене и селъри.

Продукти

  • 1 кг пилешки крилца олио 1 с.л. червен пипер 75 г синьо сирене 4 с.л. заквасена сметана 3 с.л. нискомаслена майонеза

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички