Начин на приготвяне:

1. Сипете крилцата в дълбока тава и ги поръсете с червения пипер и олиото. С помощта на ръце разбъркайте добре крилцата, така, че червения пипер и олиото да се разпределят равномерно.
2. Разпръснете овкусените крилца върху плоска тава, постлана с хартия за печене. Печете ги в предварително загрята фурна на 180-200 градуса 20 минути.
3. За соса намачкайте с вилица синьото сирене. Добавете сметаната и майонезата и разбъркайте добре, до хомогенност.
4. Измийте и обелете стръкове селъри, нарежете ги на по-малки парчета и ги подредете във висока стъклена чаша.
5. Поднесете печените крилца със сос със синьо сирене и селъри.

Продукти

  • 1 кг пилешки крилца
  • олио
  • 1 с.л. червен пипер
  • 75 г синьо сирене
  • 4 с.л. заквасена сметана
  • 3 с.л. нискомаслена майонеза

Свързани рецепти