Начин на приготвяне:

1. В дълбока чиния смесете брашното с кимиона, куркумата и розовия цвят. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
2. Поръсете пилешките крилца със сместа и хубаво ги оваляйте в нея. Загрейте 1 пръст олио в тиган и изпържете крилцата от двете страни, до златисто. Извадете изпържените крилца в чиния, постлана с кухненска хартия.
3. За глазурата сипете меласата от нар в друг тиган заедно с лютия червен пипер и розовата вода.
4. Щом глазурата заври, добавете пържените пилешки крилца в нея и разтръскайте тигана, за да ги покрие от всички страни.
5. Подредете глазираните пилешки крилца в голяма чиния и поръсете със зърна нар и листа магданоз.

Продукти

 

  • 10 пилешки крилца
  • 2 с.л. фино царевично брашно
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 ч.л. куркума
  • щипка сушен розов цвят
  • 50 мл меласа от нар
  • 1 ч.л. розова вода
  • щипка едър лют червен пипер
  • олио
  • 1 нар
  • 0.5 връзка магданоз
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти