Пилешки крилца по азиатски

Пилешки крилца по азиатски

Начин на приготвяне:

1. Сложете в купа крицата и долните бутчета. Добавете продуктите за глазурата и разбъркайте хубаво. Прехвърлете месото в тавичка и го печете 30 минути на 200 градуса.
2. За салатата нарежете зелето на ивички, а лука на кубчета и ги сложете в купа. Добавете останалите продукти и разбъркайте хубаво.
3. За гарнитурата сварете ориза и го сложете в купа. Добавете царевицата и нарязания кориандър или магданоз. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин и разбъркайте.
4. Поръсете изпечените крилца и бутчета с нарязан кориандър и поднесете в купички салата и гарнитура.

Продукти

За крилцата:

  • 800 г пилешки крилца
  • 6 с.л. кетчуп
  • 3 с.л. балсамов оцет
  • 3 с.л. соев сос
  • 2 с.л. смес пет подправки /канела
  • карамфил
  • резене
  • звездовиден анасон
  • сечуански пипер/
  • 2 с.л. течен мед
  • 1 скилидка чесън
  • 8 стръка мащерка
  • зехтин
  • сол и черен пипер

За салатата:

  • 250 г червено зеле
  • 1 малка глава червен лук
  • 1 червена люта чушка
  • 25 г стафиди
  • щипка горчица на прах
  • 2 с.л. мед
  • 5 с.л. кисело мляко
  • 1 лайм
  • сок
  • сол и черен пипер

За гарнитурата:

  • 350 г дългозърнест ориз
  • 200 г сладка царевица
  • 2 с.л. кориандър
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти