Начин на приготвяне:
1. Сложете в купа крицата и долните бутчета. Добавете продуктите за глазурата и разбъркайте хубаво. Прехвърлете месото в тавичка и го печете 30 минути на 200 градуса.
2. За салатата нарежете зелето на ивички, а лука на кубчета и ги сложете в купа. Добавете останалите продукти и разбъркайте хубаво.
3. За гарнитурата сварете ориза и го сложете в купа. Добавете царевицата и нарязания кориандър или магданоз. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин и разбъркайте.
4. Поръсете изпечените крилца и бутчета с нарязан кориандър и поднесете в купички салата и гарнитура.
Продукти
За крилцата:
- 800 г пилешки крилца
- 6 с.л. кетчуп
- 3 с.л. балсамов оцет
- 3 с.л. соев сос
- 2 с.л. смес пет подправки /канела
- карамфил
- резене
- звездовиден анасон
- сечуански пипер/
- 2 с.л. течен мед
- 1 скилидка чесън
- 8 стръка мащерка
- зехтин
- сол и черен пипер
За салатата:
- 250 г червено зеле
- 1 малка глава червен лук
- 1 червена люта чушка
- 25 г стафиди
- щипка горчица на прах
- 2 с.л. мед
- 5 с.л. кисело мляко
- 1 лайм
- сок
- сол и черен пипер
За гарнитурата:
- 350 г дългозърнест ориз
- 200 г сладка царевица
- 2 с.л. кориандър
- зехтин
- сол и черен пипер