Пилешки кокореч
1. Нарежете обезкостеното и без кожа бутче на парчета.
2. Обелете скилидката чесън и я нарежете на тънки филийки. Обелете лука и го нарежете не на много ситно. Нарежете чушките първо на кръгчета, а след това ги наситнете. За повече пикантност може да нарежете и половин люта чушка по желание.
3. Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тиган и запържете лука и чесъна в него. добавете чушките и разбъркайте. След минута-две добавете и нарязаното месо. Разбърквайте непрекъснато, докато то промени цвета си.
4. Добавете доматеното пюре и пюрето от чушки. Разбъркайте. Добавете подправките. Пресипете сместа с месото върху дъската и я наситнете много добре. След това я върнете в тигана. Добавете нарязаните домати и оставете, докато течността се изпари.
5. Сипете сос от нар, зехтин, овкусен с розмарин, сол и черен пипер в купичка. Разбъркайте много добре.
6. Разпределете кокореча върху две питки лаваш. Завийте всяка питка като пакет, а след това на руло. Запечете ги в предварително силно загрят сух тиган, до златисто. Разрежете ги на две.
7. Върху дървена дъска подредете разрязаните питки с кокореч. Гарнирайте с листа рукола, поръсени с дресинг.

Продукти

  • 1 обезкостено пилешко бутче 4 чорбаджийски чушки зехтин 1 скилидка чесън 1 ч.л. пюре от чушки 1 ч.л. доматено пюре щипка червен пипер щипка сушена мащерка щипка смлян кимион сол и черен пипер щипка едър лют червен пипер 3 с.л. нарязани домати 1 с.л. меласа от нар 2 питки лаваш 0.5 връзка рукола

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички