Начин на приготвяне:

1. Сипете каймата в купа и добавете нарязаните на ситно сибирски лук, магданоз, чесън и мащерка. Добавете фино настърганата лимонова кора и овкусете със сол и черен пипер. Омесете добре каймата с помощта на шпатула.
2. Натрошете половината сирене и разбъркайте каймата внимателно. Целта е парченцата сирене да останат цели. След това добавете и останалото натрошено сирене. Разбъркайте.
3. Нарежете домати на тънки кръгчета и ги подредете в чиния. Поръсете със ситно нарязан чесън, сол и зехтин. Нарежете червен лук на кръгчета.
4. Намазнете ръцете си и оформете малки топчици от каймата. Загрейте 2-3 с.л. олио в тиган и изпържете кюфтенцата в него. Притиснете ги, за да се сплескат. Пържете до златистокафяво. До кюфтенцата запържете и филийките лук.
4. Нарежете домати на тънки кръгчета и ги подредете в чиния. Поръсете със ситно нарязан чесън, нарязани листа мента, сол, захар, оцет и зехтин. Нарежете червен лук на кръгчета.
5. Затоплете питки върху загрят котлон, по 20 секунди от всяка страна. Разрежете питката така, че да се получи джоб. Сложете в питките кофта, пържен лук, салата от домати и по 1 с.л. кисело мляко.

Продукти

  • 500 г пилешка кайма
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 1 скилидка чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка сибирски лук
  • 1 връзка мащерка
  • 80 г сирене фета
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • 2 домата
  • 2 глави червен лук
  • 1 скилидка чесън
  • листа мента

Свързани рецепти