Пилешки кюфтета и салата от жито
Рецепта от: Габриеле Спонза

1. Накиснете житото във за 1 нощ. След това го прецедете и 30 минути преди да приготвяте салатата, го залейте с гореща вода. Прецедете го и го сложете в голяма купа.
2. Нарежете на тънки колелца пресния лук. Нарежете на парченца сушенитей кайсии и смокини. Счукайте ядките в хаванче, но не прекалено фино. Предварително свареното или печено /небелената глава цвекло се увива в алуминиево фолио и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса 30 минути, след което се обелва/ червено цвекло нарежете на малки кубчета. Добавете зеленчуците, сушените плодове и ядките при житото и разбъркайте добре.
3. За дресинга сипете в купичка соса от нар, 2-3 с.л. зехтин, мед, сол и черен пипер. Разбъркайте интензивно. Залейте салатата с дресинга и разбъркайте добре. Накрая поставете листата рукола едно върху друго и ги нарежете на тънки ивички. Добавете ги в салатата и разбъркайте. Добре е тази салата да престои в хладилник няколко часа, това обогатява вкуса и.
4. За кюфтетата използвайте пилешка кайма от пилешки гърди. Сложете я в голяма купа. Добавете жълтъка, галетата, нарязаните на ситно лук, пресен лук и розмарин. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре сместа. След това омесете сместа с ръце и оформете големи кюфтета.
5. Загрейте добре тиган и сипете в него 1 с.л. зехтин. Пържете кюфтетата до готовност, като често ги обръщате.
6. Сервирайте пилешките кюфтета, поръсени с тънка струйка сос от нар и гарнирани със салата от жито.
2. Нарежете на тънки колелца пресния лук. Нарежете на парченца сушенитей кайсии и смокини. Счукайте ядките в хаванче, но не прекалено фино. Предварително свареното или печено /небелената глава цвекло се увива в алуминиево фолио и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса 30 минути, след което се обелва/ червено цвекло нарежете на малки кубчета. Добавете зеленчуците, сушените плодове и ядките при житото и разбъркайте добре.
3. За дресинга сипете в купичка соса от нар, 2-3 с.л. зехтин, мед, сол и черен пипер. Разбъркайте интензивно. Залейте салатата с дресинга и разбъркайте добре. Накрая поставете листата рукола едно върху друго и ги нарежете на тънки ивички. Добавете ги в салатата и разбъркайте. Добре е тази салата да престои в хладилник няколко часа, това обогатява вкуса и.
4. За кюфтетата използвайте пилешка кайма от пилешки гърди. Сложете я в голяма купа. Добавете жълтъка, галетата, нарязаните на ситно лук, пресен лук и розмарин. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре сместа. След това омесете сместа с ръце и оформете големи кюфтета.
5. Загрейте добре тиган и сипете в него 1 с.л. зехтин. Пържете кюфтетата до готовност, като често ги обръщате.
6. Сервирайте пилешките кюфтета, поръсени с тънка струйка сос от нар и гарнирани със салата от жито.
Продукти
- За салатата:1 ч.ч. жито 1 глава цвекло 2 стръка пресен лук шепа орехи шепа бланширани лешници 4 сушени кайсии 2 сушени смокини 1 с.л. сос от нар 1 ч.л. мед сол и черен пипер зехтин 6 листа руколаЗа кюфтетата:400 г пилешка кайма 1 жълтък 2 с.л. галета сол и черен пипер 1 глава лук 1 стрък розмарин зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Габриеле Спонза
Бананови кюфтета
Рецепти Габриеле Спонза
Сандвич с пилешки рулца
Рецепти Габриеле Спонза
Доматена супа със сироп от нар
Рецепти Габриеле Спонза
Лефер с полента
Рецепти Габриеле Спонза
Сос тартар
Рецепти Габриеле Спонза
Бонфиле с пюре от целина
Рецепти Габриеле Спонза
Севиче със скумрия
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков десерт
Рецепти Габриеле Спонза
Крем-супа от сладки картофи
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков крамбъл