Пилешки хапки в сладко-кисел сос

Пилешки хапки в сладко-кисел сос

Начин на приготвяне:

1. За панировката сипете в купа брашното и добавете яйцата. Разбъркайте до хомогенност. Добавете газираната вода и разбийте отново. Добавете червения пипер - сладък и лют, щипка сол, мед, соев сос, сос Табаско. Разбъркайте.
2. Почистете пилешките гърди от мазнини и жилки. Разрежете парчето на две, по хоризонтал. Нарежете месото на малки парчета.
3. Налейте 4-5 пръста олио в тиган уок и го загрейте. Добавете парчетата пилешко месо в панировката и хубаво оваляйте. С помощта на решетеста лъжица сипвайте от хапките с панировка в тигана. Пържете до златисто, като често разбърквате.
4. За салатата нарежете листата китайско зеле на тънки ивици. Жълтата чушка също нарежете на тънки ивици. Смесете нарязаните зеленчуци в чиния. С помощта на четка измийте добре ряпата и я подсушете. Настържете я фино върху зелето и чушката. Поръсете соевите кълнове и нарязаната на тънки кръгчета люта чушка. Нарежете пресния лук на диагонални парчета. Запазете част от парченцата от зелената му част за украса.
5. За дресинга за салатата в купичка смесете горчицата, балсамовия оцет, соевия сос и зехтина и разбъркайте енергично.
6. Полейте салатата с дресинга. Сервирайте с пържени пилешки хапки. Украсете с пресен лук.

Продукти

  • 1 парче пилешки гърди без кожа
  • сол и черен пипер
  • зехтин
  • 1 ч.ч. брашно
  • 2 яйца
  • 0.5 ч.л. бакпулвер
  • 0.5 ч.ч. газирана вода
  • 1 ч.л. червен пипер
  • щипка сол
  • 2 щипки едър лют червен пирер
  • 2 с.л. мед
  • 1 ч.л. соев сос
  • 1 ч.л. сос табаско

За салатата:

  • 0.5 глава китайско зеле
  • 1 жълта чушка
  • 2 стръка пресен лук
  • 0.5 ч.ч. соеви кълнове
  • 1 червена люта чушка
  • 1 черна ряпа
  • 1 с.л. горчица
  • 1 ч.л. балсамов оцет
  • 1 ч.л. соев сос
  • 3 с.л. зехтин

Свързани рецепти