Пилешки хапки в сладко-кисел сос
1. За панировката сипете в купа брашното и добавете яйцата. Разбъркайте до хомогенност. Добавете газираната вода и разбийте отново. Добавете червения пипер - сладък и лют, щипка сол, мед, соев сос, сос Табаско. Разбъркайте.
2. Почистете пилешките гърди от мазнини и жилки. Разрежете парчето на две, по хоризонтал. Нарежете месото на малки парчета.
3. Налейте 4-5 пръста олио в тиган уок и го загрейте. Добавете парчетата пилешко месо в панировката и хубаво оваляйте. С помощта на решетеста лъжица сипвайте от хапките с панировка в тигана. Пържете до златисто, като често разбърквате.
4. За салатата нарежете листата китайско зеле на тънки ивици. Жълтата чушка също нарежете на тънки ивици. Смесете нарязаните зеленчуци в чиния. С помощта на четка измийте добре ряпата и я подсушете. Настържете я фино върху зелето и чушката. Поръсете соевите кълнове и нарязаната на тънки кръгчета люта чушка. Нарежете пресния лук на диагонални парчета. Запазете част от парченцата от зелената му част за украса.
5. За дресинга за салатата в купичка смесете горчицата, балсамовия оцет, соевия сос и зехтина и разбъркайте енергично.
6. Полейте салатата с дресинга. Сервирайте с пържени пилешки хапки. Украсете с пресен лук.

Продукти

  • 1 парче пилешки гърди без кожа сол и черен пипер зехтин 1 ч.ч. брашно 2 яйца 0.5 ч.л. бакпулвер 0.5 ч.ч. газирана вода 1 ч.л. червен пипер щипка сол 2 щипки едър лют червен пирер 2 с.л. мед 1 ч.л. соев сос 1 ч.л. сос табаскоЗа салатата:0.5 глава китайско зеле 1 жълта чушка 2 стръка пресен лук 0.5 ч.ч. соеви кълнове 1 червена люта чушка 1 черна ряпа 1 с.л. горчица 1 ч.л. балсамов оцет 1 ч.л. соев сос 3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички