Пилешки гърди с пастърма, кашкавал и спанак

Пилешки гърди с пастърма, кашкавал и спанак
Предаване: Турска кухня с РефикаГледайте в: Понеделник, 8 юни, 20:00 | Вторник, 9 юни, 02:40

Начин на приготвяне:

1. Разрежете всяко парче пилешки гърди на две, по хоризонтал и разтворете като пеперуда. Начукайте месото до изтъняване между два листа прозрачно фолио.

2. За маринатата сипете в купа меда, меласата и соевия сос и разбъркайте добре. Добавете смачканата с преса скилидка чесън и черния пипер. Разбъркайте отново.

3. Оваляйте много добре месото в маринатата. Оставете да престои поне за 1 час.

4. Сипете зехтина в тиган с огнеупорни дръжки и щом се загрее поставете пилешките гърди в него. Запържете за 2 минути. Върху месото подредете целите листа мента, а върху тях - пастърмата. Залейте с останалата марината.

5. Поставете тигана под грила, на най-високото ниво в предварително загрята фурна на 200 градуса за 2 минути. В купа сложете листата спанак и ги поръсете с 1 ч.л. сол и малко зехтин. Разбъркайте.

6. Извадете тигана. и. Покрая разпределете листата спанак. Върху всяко парче месо купчинка кашкавал на конци. Печете още 2 минути, докато кашкавалът се разтопи.

 

Продукти

2 бр. пилешки гърди

150 г кашкавал на конци

4 слайса пастърма (40 г)

4 стръка прясна мента

1 скилидка чесън

2 с.л.  соев сос

1 с.л. мед

1 с.л. меласа

1 ч.л. прясно смлян черен пипер

5 с.л. зехтин

4 корена спанак

1 ч.л. сол

 

Свързани рецепти