Пилешки гърди с халуми
1. Разрежете пилешките гърди, предварително почистени от жилки и мазнини, по хоризонтал, но не докрай и ги разтворете, като пеперуда.
2. Нарежете сиренето халуми на тънки лентички. Подредете лентичките така, че да покрият едната страна на разтворените пилешките гърди. Захлупете с другата страна. Пломушете две клечки за зъби в двата края на месото, за да не изпадне пълнежът по време на готвенето. Намажете горната част на месото с горчица.
3. Загрейте тиган и сипете 1 с.л. зехтин в него. Запечатайте пилешкото руло от всички страни. Прехвърлете го в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
4. За чътнито обелете джинджифила и го нарежете на много ситно. Обелете прасковата и я нарежете на дребни кубчета. Чушката и лука също нарежете на много ситно.
5. Загрейте тиган и сипете 1 с.л. зехтин в него. Запържете нарязаните на ситно продукти за чътнито, като често ги разбърквате. Щом омекнат, добавете оцета и захарта. Разбъркайте отново. Добавете горчицата и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте. Добавете нарязаните листа магданоз. Накрая добавете стафидите. Разбъркайте и дръпнете от котлона.
6. Отстранете дървените клечки от пилешкото руло. Разрежете го на две и го поставете в чиния. Гарнирайте с плодово чътни.

Продукти

  • 1 пилешки гърди без кожа 150 г сирене халуми 4 листа босилек 1 с.л. пълнозърнеста горчица сол и черен пиперЗа чътнито:5 см корен джинджифил 1 праскова 1 червена чушка 1 скилидка чесън 0.5 глава лук зехтин 2 с.л. ябълков оцет 1.5 с.л. захар 1 с.л. пълнозърнеста горчица сол и черен пипер щипка магданоз 1 с.л. стафиди

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички