Пилешки гърди с халуми

Пилешки гърди с халуми

Начин на приготвяне:

1. Разрежете пилешките гърди, предварително почистени от жилки и мазнини, по хоризонтал, но не докрай и ги разтворете, като пеперуда.
2. Нарежете сиренето халуми на тънки лентички. Подредете лентичките така, че да покрият едната страна на разтворените пилешките гърди. Захлупете с другата страна. Пломушете две клечки за зъби в двата края на месото, за да не изпадне пълнежът по време на готвенето. Намажете горната част на месото с горчица.
3. Загрейте тиган и сипете 1 с.л. зехтин в него. Запечатайте пилешкото руло от всички страни. Прехвърлете го в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
4. За чътнито обелете джинджифила и го нарежете на много ситно. Обелете прасковата и я нарежете на дребни кубчета. Чушката и лука също нарежете на много ситно.
5. Загрейте тиган и сипете 1 с.л. зехтин в него. Запържете нарязаните на ситно продукти за чътнито, като често ги разбърквате. Щом омекнат, добавете оцета и захарта. Разбъркайте отново. Добавете горчицата и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте. Добавете нарязаните листа магданоз. Накрая добавете стафидите. Разбъркайте и дръпнете от котлона.
6. Отстранете дървените клечки от пилешкото руло. Разрежете го на две и го поставете в чиния. Гарнирайте с плодово чътни.

Продукти

  • 1 пилешки гърди без кожа
  • 150 г сирене халуми
  • 4 листа босилек
  • 1 с.л. пълнозърнеста горчица
  • сол и черен пипер

За чътнито:

  • 5 см корен джинджифил
  • 1 праскова
  • 1 червена чушка
  • 1 скилидка чесън
  • 0.5 глава лук
  • зехтин
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • 1.5 с.л. захар
  • 1 с.л. пълнозърнеста горчица
  • сол и черен пипер
  • щипка магданоз
  • 1 с.л. стафиди

Свързани рецепти