Пилешки бутчета във винен сос /coque au vin/
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Поръсете бутчетата с брашно и хубаво ги оваляйте в него. Сипете 1-2 с.л. олио в тенджера с дебело дъно и подредете бутчетата с кожата надолу. Запържете ги, като ги обръщате от всички страни, докато хванат златиста коричка.
2. Нарежете лука и чесъна на едро. Гъбите нарежете на четвъртинки. Морковът нарежете на кубчета. Нарежете бекона на парчета.
3. Извадете запърженото пиле в чиния. Пуснете бекона в тенджерата да се запържи. Добавете лука и чесъна и пържете около 2 минути. След това добавете гъбите, моркова и дафиновия лист. Овкусете със сол и разбъркайте.
4. Върнете пилешките бутчета в тенджерата, като ги подредите върху зеленчуците. Залейте с вино и пилешки бульон, до ръба на месото и зеленчуците. Захлупете тенджерата, намалете огъня и оставете яхнията да къкри в продължение на 15 минути.
5. Добавете предварително сварени дребни картофи в яхнията и варете около 5 минути. Разбъркайте брашното със съвсем малко студена вода в купичка и го добавете в яхнията. Разбъркайте. Съвсем накрая добавете граха. Щом яхнията е готова, извадете дафиновите листа от нея.
6. Нарежете ябълките на едри резени, като премахнете семките им. Разтопете бучка масло в тиган и пуснете ябълките. Поръсете с канела и захар. Пържете ябълките около 10 минути, като от време на време ги разтръсквате.
7. Сервирайте пилешко бутче със зеленчуци и много сос, гарнирано със запържени ябълки.
2. Нарежете лука и чесъна на едро. Гъбите нарежете на четвъртинки. Морковът нарежете на кубчета. Нарежете бекона на парчета.
3. Извадете запърженото пиле в чиния. Пуснете бекона в тенджерата да се запържи. Добавете лука и чесъна и пържете около 2 минути. След това добавете гъбите, моркова и дафиновия лист. Овкусете със сол и разбъркайте.
4. Върнете пилешките бутчета в тенджерата, като ги подредите върху зеленчуците. Залейте с вино и пилешки бульон, до ръба на месото и зеленчуците. Захлупете тенджерата, намалете огъня и оставете яхнията да къкри в продължение на 15 минути.
5. Добавете предварително сварени дребни картофи в яхнията и варете около 5 минути. Разбъркайте брашното със съвсем малко студена вода в купичка и го добавете в яхнията. Разбъркайте. Съвсем накрая добавете граха. Щом яхнията е готова, извадете дафиновите листа от нея.
6. Нарежете ябълките на едри резени, като премахнете семките им. Разтопете бучка масло в тиган и пуснете ябълките. Поръсете с канела и захар. Пържете ябълките около 10 минути, като от време на време ги разтръсквате.
7. Сервирайте пилешко бутче със зеленчуци и много сос, гарнирано със запържени ябълки.
Продукти
- 1 глава лук 1 скилидка чесън 250 г гъби печурки 1 голям морков 4 горни пилешки бутчета 1 с.л. брашно олио 100 г пушен бекон 100 мл червено вино 500 мл пилешки бульон 2 дафинови листа 400 г дребни картофи 300 г замразен грах сол и черен пиперЗа ябълките:2 ябълки бучка масло щипка канела 0.5 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк