Начин на приготвяне:

1. За маринатата сложете прецедените мариновани чушки, нарязани на парчета в блендер. Добавете доматите на парченца от консерва, уискито, портокаловия конфитюр, горчицата, зехтина, обелените скилидки чесън, сол и черен пипер. Добавете и листата кориандър. Пасирайте.
2. Подредете нарязаните бутчета в дълбока тавичка и ги полейте със соса. Хубаво ги оваляйте в него. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 45-50 минути.
3. Обелете картофите и ги нарежете на четвъртинки. Варете ги около 15 минути в подсолена вода. Прецедете сварените картофи и ги върнете в тенджерата. Поставете я върху топлия котлон и намачкайте картофите на пюре, като добавите сметаната.
4. Нарежете пресния лук на тънки кръгчета. добавете го в пюрето. Овкусете със сол и индийско орехче. Добавете маслото и разбъркайте добре, докато то се разтопи.
5. Сервирайте печените бутчета със сос върху основа от картофено пюре. Поръсете с кръгчета пресен лук.

Продукти

  • 4 пилешки бутчета
  • 400 г мариновани чушки
  • 300 г консервирани домати
  • 100 г портокалов конфитюр
  • 2 с.л. горчица
  • 4 с.л. соев сос
  • 4 с.л. зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • сол
  • 1 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 1 връзка кориандър
  • 150 мл уиски

За пюрето:

  • 5 картофа
  • сол
  • 100 мл течна сметана
  • 4 стръка пресен лук
  • 0.5 ч.л. прясно настъргано индийско орехче
  • 3 с.л. масло

Свързани рецепти