1. Загрейте 2 с.л. олио в дълбок тиган с капак. Поръсете бутчетата със сол. Поставете ги в тигана с кожата надолу и гответе 5-6 минути.

2. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки. Добавете ги при пилешките бутчета. Обърнете бутчетата и добавете соевия сос, оцета и меда.

3. Нарежете броколито на розички. Пресният лук нарежете на кръгчета, под диагонал. Добавете всички зеленчуци при бутчетата и ги наместете добре. Сипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете. Гответе 6 минути.

4. накрая поръсете ястието със сусам и листа кориандър.

Продукти

  • 227 г броколи
  • 285 г сладък грах
  • 6 стръка пресен лук
  • шепа кориандър
  • 1 с.л. сусам
  • олио
  • сол
  • За бутчетата:
  • 8 пилешки бутчета - горни и долни
  • 6 скилидки чесън
  • 3 с.л. мед
  • 3 с.л. ябълков оцет
  • 3 с.л. соев сос

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички