Пилешки бутчета и карфиол с джърк марината
Рецепта от: Нико Рейнолдс
Ако разполагате с предварително приготвена джърк марината, приготвянето на месо и зеленчуци с нея става лесно и вкусно. Само намажете добре пилешките бутчета и филиите карфиол с марината и печете върху скара.
Продукти
- 1 порция джърк марината (виж рецептата "Джърк марината")
- 6 горни пилешки бутчета (с кожа и кости)
- 1 глава карфиол
- зехтин
Начин на приготвяне:
- 1. Разделете на две равни части джърк маринатата.
- 2. Нарежете главата карфиол на големи филии с дебелина 2-3 см. Оваляйте добре филиите в маринатата и ги поставете върху загрята скара, върху директен огън и печете по 5-6 минути от всяка страна, с капак.
- 3. Направете по 1-2 повърхностни разреза в кожата на всяко бутче и оваляйте месото в другата част марината. Оставете настрани за 30 минути или до 24 часа.
- 4. Печете бутчетата върху директен огън на скара, със затворен капак, около 40 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Донал Скиан
Пиле "Кунг Пао"
Рецепти Адам Лайо
Пиле Брес с полента и трюфели
Рецепти Донал Скиан
Сандвич с хрупкаво пилешко
Рецепти Нико Рейнолдс
Печено пиле с лимоново-маслен сос
Рецепти Гордън Рамзи
Пилешко с оризови нудъли
Рецепти Шейн Делия
Поширано пиле с пушен ориз и сос от кисело мляко и тахан
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле тика