Пилешки бутчета и карфиол с джърк марината
Рецепта от: Нико Рейнолдс
Ако разполагате с предварително приготвена джърк марината, приготвянето на месо и зеленчуци с нея става лесно и вкусно. Само намажете добре пилешките бутчета и филиите карфиол с марината и печете върху скара.
Продукти
- 1 порция джърк марината (виж рецептата "Джърк марината")
- 6 горни пилешки бутчета (с кожа и кости)
- 1 глава карфиол
- зехтин
Начин на приготвяне:
- 1. Разделете на две равни части джърк маринатата.
- 2. Нарежете главата карфиол на големи филии с дебелина 2-3 см. Оваляйте добре филиите в маринатата и ги поставете върху загрята скара, върху директен огън и печете по 5-6 минути от всяка страна, с капак.
- 3. Направете по 1-2 повърхностни разреза в кожата на всяко бутче и оваляйте месото в другата част марината. Оставете настрани за 30 минути или до 24 часа.
- 4. Печете бутчетата върху директен огън на скара, със затворен капак, около 40 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Нико Рейнолдс
Пикантно печено пиле със зеленчуци
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Нико Рейнолдс
Шауарма с пиле и гъби