Пилешки бургер със Скоч Боне и майонеза с тамаринд
Рецепта от: Ейнсли Хариът
1. За зелената паста сложете нарязаните листа кориандър, магданоз и мащерка в блендер. Отстранете дръжките на лютите чушки Скоч Боне и ги разрежете на двее (ако желаете, отстранете и семките им). Добавете ги в блендера заедно с нарязания лук шалот и пресен лук. Овкусете със сол и зехтин и пасирайте.
2. За маринатата сипете мътеницата в купа и добавете 2 с.л. от зелената паста. Разбъркайте. Разрежете на две парчета всяка пилешка пържола и ги поставете в маринатата. Покрийте с прозрачно фолио и пставете в хладилник поне за 2-3 часа.
3. В три отделни дълбоки чинии сипете брашното, галетата и разбийте яйцата. Без да отстранявате напълно маринатата от месото, оваляйте всяко парче първо в брашно,с лед това в яйца и накрая в галета. В дълбок съд сипете поне 4 пръста олио и го загрейте до 170 градуса. Пържете пилешкото на порции, на умерен огън, за около 7-8 минути, до тъмнозлатист цвят.
4. В купа смесете майонезата с пастата от тамаринд, кетчупа и лютия сос. Добавете настъргана на фино ренде скилидка чесън. Разбъркайте много добре, до хомогенност.
5. Разрежете питките чабата на две и ги запечете в сух грил-тиган. Върху едната половина на всяка питка поставете 1-2 листа маруля. Разрежете всяко парче пържено пиле на две и поставете резените върху марулята. Поръсете обилно с майонеза с тамаринд.
Продукти
- 4 бр. пилешки пържоли от бутчета
- 2 с.л. от зелената паста със Скоч Боне
- 300 мл мътеница или кисело мляко
- 2 яйца от свободно отглеждани кокошки
- 100 г брашно
- 150 г галета панко
- растително олио
- 4 питки чабата
- 1 бейби маруля
- За зелената паста със Скоч Боне:
- голяма шепа кориандър
- голяма шепа магданоз
- 1 с.л. листенца мащерка
- 2 зелени люти чушки Скоч Боне
- 2 скилидки чесън
- 1 глава шалот
- 4 стръка пресен лук
- 2 с.л. зехтин
- сол и черен пипер
- За майонезата:
- 5 с.л. майонеза
- 1 с.л. паста от тамаринд
- 1 с.л. кетчуп
- 1 скилидка чесън
- няколко капки лют сос
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне