Начин на приготвяне:

1. За зелената паста сложете нарязаните листа кориандър, магданоз и мащерка в блендер. Отстранете дръжките на лютите чушки Скоч Боне и ги разрежете на двее (ако желаете, отстранете и семките им). Добавете ги в блендера заедно с нарязания лук шалот и пресен лук. Овкусете със сол и зехтин и пасирайте.

2. За маринатата сипете мътеницата в купа и добавете 2 с.л. от зелената паста. Разбъркайте. Разрежете на две парчета всяка пилешка пържола и ги поставете в маринатата. Покрийте с прозрачно фолио и пставете в хладилник поне за 2-3 часа.

3. В три отделни дълбоки чинии сипете брашното, галетата и разбийте яйцата. Без да отстранявате напълно маринатата от месото, оваляйте всяко парче първо в брашно,с лед това в яйца и накрая в галета. В дълбок съд сипете поне 4 пръста олио и го загрейте до 170 градуса. Пържете пилешкото на порции, на умерен огън, за около 7-8 минути, до тъмнозлатист цвят. 

4. В купа смесете майонезата с пастата от тамаринд, кетчупа и лютия сос. Добавете настъргана на фино ренде скилидка чесън. Разбъркайте много добре, до хомогенност.

5. Разрежете питките чабата на две и ги запечете в сух грил-тиган. Върху едната половина на всяка питка поставете 1-2 листа маруля. Разрежете всяко парче пържено пиле на две и поставете резените върху марулята. Поръсете обилно с майонеза с тамаринд.

Продукти

  • 4 бр. пилешки пържоли от бутчета
  • 2 с.л. от зелената паста със Скоч Боне
  • 300 мл мътеница или кисело мляко
  • 2 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 100 г брашно
  • 150 г галета панко
  • растително олио
  • 4 питки чабата
  • 1 бейби маруля

 

За зелената паста със Скоч Боне:

  • голяма шепа кориандър
  • голяма шепа магданоз
  • 1 с.л. листенца мащерка
  • 2 зелени люти чушки Скоч Боне
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава шалот
  • 4 стръка пресен лук
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер

 

За майонезата:

  • 5 с.л. майонеза
  • 1 с.л. паста от тамаринд
  • 1 с.л. кетчуп
  • 1 скилидка чесън
  • няколко капки лют сос

Свързани рецепти