Пилешка супа с тиквички

Пилешка супа с тиквички

Начин на приготвяне:

1. Сварете бутчетата в тенджера с подсолена вода заедно с нарязана на едро глава лук и стръкове мащерка.

2. Прецедете бульона и почистете месото от костите и кожата. Накъсайте го на едро. 

3. Загрейте зехтин в тенджера и запържете предварително почистените и нарязани на ситно моркови, целина, лук и чесън. Налейте бульона и варете зеленчуците до омекване. Овкусете със сол.

4. Нарежете тиквичките по дължина, почистете сърцевината им и ги нарежете на кубчета. Добавете ги в супата заедно с пастата. Щом пастата се свари, добавете пилешкото месо. Варете още 1-2 минути.

5. Сервирайте пилешката супа топла, поръсена с няколко листенца мащерка.

Продукти

  • 2 цели пилешки бутчета
  • 1 стрък селъри
  • 1 морков
  • 3 глави лук
  • 2 тъмнозелени тиквички
  • 1 скилидка чесън
  • 80 г паста мидички
  • 2 стръка мащерка
  • 30 мл зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти