Пилешка супа с тиквички
Рецепта от: Стоян и Лора

1. Сварете бутчетата в тенджера с подсолена вода заедно с нарязана на едро глава лук и стръкове мащерка.
2. Прецедете бульона и почистете месото от костите и кожата. Накъсайте го на едро.
3. Загрейте зехтин в тенджера и запържете предварително почистените и нарязани на ситно моркови, целина, лук и чесън. Налейте бульона и варете зеленчуците до омекване. Овкусете със сол.
4. Нарежете тиквичките по дължина, почистете сърцевината им и ги нарежете на кубчета. Добавете ги в супата заедно с пастата. Щом пастата се свари, добавете пилешкото месо. Варете още 1-2 минути.
5. Сервирайте пилешката супа топла, поръсена с няколко листенца мащерка.
Продукти
- 2 цели пилешки бутчета
- 1 стрък селъри
- 1 морков
- 3 глави лук
- 2 тъмнозелени тиквички
- 1 скилидка чесън
- 80 г паста мидички
- 2 стръка мащерка
- 30 мл зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Джейми Оливър
Гъбена супа с кростини
Рецепти Джейми Оливър
Азиатска лакса и хрупкаво пилешко
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус