1. Поставете цялото пиле (без вътрешности) в голяма тенджера и го залейте с пилешки бульон или вода. Добавете щедра щипка сол и дафиновите листа. Варете в продължение на 1 час и 15 минути.

2. Извадете пилето в голяма чиния и го оставете да изстине. След това накъсайте или нарежете месото му на парченца.

3. В тенджерата с пилешкия бульон добавете нарязания на много тънко праз, както и кубчета моркови и селъри. Добавете и сушените сливи. Варете 20 минути, до омекване на зеленчуците.

4. Добавете пилешкото месо и овкусете със сол на вкус. Варете още 5-10 минути.

Продукти

  • 1.5 кг пиле
  • 2 литра пилешки бульон
  • 3 дафинови листа
  • 4 стръка праз
  • 2 моркова
  • 2 стръка селъри
  • 12 сушени сливи без костилки
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички