Пилешка супа с праз и сини сливи
Рецепта от: Мери Бери
1. Поставете цялото пиле (без вътрешности) в голяма тенджера и го залейте с пилешки бульон или вода. Добавете щедра щипка сол и дафиновите листа. Варете в продължение на 1 час и 15 минути.
2. Извадете пилето в голяма чиния и го оставете да изстине. След това накъсайте или нарежете месото му на парченца.
3. В тенджерата с пилешкия бульон добавете нарязания на много тънко праз, както и кубчета моркови и селъри. Добавете и сушените сливи. Варете 20 минути, до омекване на зеленчуците.
4. Добавете пилешкото месо и овкусете със сол на вкус. Варете още 5-10 минути.
Продукти
- 1.5 кг пиле
- 2 литра пилешки бульон
- 3 дафинови листа
- 4 стръка праз
- 2 моркова
- 2 стръка селъри
- 12 сушени сливи без костилки
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Джейми Оливър
Гъбена супа с кростини
Рецепти Джейми Оливър
Азиатска лакса и хрупкаво пилешко
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга