1. Поставете цялото пиле в голяма тенджера и го залейте с 4 литра студена вода. Щом водата заври, извадете пилето и го измийте под течаща студена вода. Изхвърлете водата от варенето и измийте тенджерата.

2. Поставете пилето в тенджерата и залейте с 4 литра студена вода. Добавете нарязаните на ситно морков, пащърнак, праз и селъри. Добавете зърната черен пипер и букета от подправки. Щом водата заври, продължете варенето на слаб огън, за около 1 час.

3. За кнедлите сипете водата в касерола и щом заври, добавете маслото в нея. Щом маслото се разтопи, добавете брашното и солта и бъркайте енергично, докато се образува топка тесто. Дръпнете  от гъня и добавете яйцата едно по едно, като разбърквате след всяко. От тестото оформете кюфтенца с размер от 2 см.

4. За кюфтенцата смесете всички съставки в кухненски робот или купа и ги омесете много добре. Оформете кюфтенца с размер 2 см.

5. Сварете кнедлите на порции в тенджера с вряща подсолена вода, докато изплуват на повърхността. След това направете същото и с кюфтенцата.

6. В друг съд сварете зеленчуци - репички, брюкселско зеле, стръкове пресен лук. Отцедете ги.

7. В дълбоки чинии подредете няколко кнедли, няколко кюфтенца, различни сварени зеленчуци и залейте с пилешкия бульон.

Продукти

  • 1 цяло пиле (около 1.5 кг)
  • 8 литра вода
  • 1 стрък селъри
  • 2 стръка праз
  • 3 моркова
  • 1 корен пащърнак
  • 1 букет гарни - мащерка, дафинов лист, магданоз, див чесън
  • 1 ч.л. зърна черен пипер
  • 1/3 ч.ч. нарязан магданоз и див чесън
  • За кнедлите:
  • 100 г масло
  • 250 мл вода
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 с.л. сол
  • 3 яйца
  • За кюфтенцата:
  • 300 г свинска кайма
  • 2 филии бял хляб (без кората)
  • 2 с.л. прясно мляко
  • 1 яйце
  • 50 г масло
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. настъргано индийско орехче

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички