Начин на приготвяне:

1. В тенджера загрейте 2 с.л. зехтин. В нея поставете да се запържат за 3-4 минути обелената и разрязана на две глава лук, чери доматчетата и целите моркови. 
2. Налейте 1-1.5 л. вода. Добавете обеления и разрязан на четвъртинки алабаш /колраби/, както и почистената и добре измита, разрязана на половина по дължина бяла част на стръка праз. добавете и предварително измитите пилешки бутчета и воденички. Пуснете в супата цели стръкове мащерка и майорана и овкусете със сол. Захлупете и варете на слаб огън 45-60 минути.
3. За нудълите сипете двата вида брашно в дълбока чиния, добавете щипка сол и яйцата. Разбъркайте продуктитет с вилица. щом се смесят ги прехвърлете върху набрашнен плот и омесете тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио и оставете на стайна температура за 30 минути.
4. Набрашнете повърхността пред машината за паста. Прекарайте тестото през машината, за да се получи дълъг лист тесто. разрежете на две по средата. Стеснете отвора на машината и прекарвайте отделните парчета разточено тесто още 1 или 2 пъти, за да стане съвсем тънко. Поставете приставка за тънки дълги ленти и направете нудъли.
5. Варете нудълите в тенджера с вряща подсолена вода, докато изплуват на повърхността, около 3 минути.
6. На дъното на дълбоки чинии навийте сварени нудъли. залейте ги с прецедения бульон от супата. Поръсете със ситно нарязан див чесън.

Продукти

  • 800 г пилешки бутчета и шийки
  • 1 глава лук
  • 2 пресни моркова
  • 1 алабаш
  • 1 стрък праз
  • 2 чери домати
  • сол
  • зехтин
  • 4 стръка мащерка
  • 4 стръка майорана
  • 0.5 връзка див чесън

За нудълите:

  • 100 г пшенично брашно
  • 100 г брашно от елда
  • 2 яйца
  • щипка сол

Свързани рецепти