Начин на приготвяне:

1. За дресинга счукайте в хаванче предварително запечения сусам и го прехвърлете в голяма купа. Настържете чесън, изтискайте сока на портокала или грейпфрута, добавете щипка захар и разбъркайте енергично. Добавете и останалите съставки - соев сос, мирин, саке, сусамово олио и майонеза и отново разбъркайте добре.

2. Накъсайте пилешкото месо на тънки ивици.  Зелето също нарежете на тънки ивици. Нарежете само бялата част на пресния лук на тънки кръгчета. Обелете и нарежете ябълката на кубчета.

3. Добавете месото, зелето, пресния лук и ябълката в купата с дресинга и разбъркайте много добре.

4. Сервирайте пилешката салата в дълбоки чинии, поръсена със запечени сусам и уакаме.

Продукти

печени или варени пилешки гърди

1 връзка пресен лук

1/2 сладка ябълка

зеле

сусамови семена

уакаме

За дресинга:

1/2 ч.ч. запечен сусам

1/2 скилидка чесън

1/4 портокал или грейпфрут, сок

щипка захар

2  ч.л. соев сос

1 ч.л. мирин

1 ч.л. саке

2 ч.л. сусамово олио

4 с.л. японска майонеза

Свързани рецепти