Пилешка салата с кашу и мента

Пилешка салата с кашу и мента

Начин на приготвяне:

1. Сварете пилешките гърди. Нарежете ги на тънки лентички и ги сложете в купа.
2. Обелете мангото и го нарежете на тънки ивички. Добавете ги в купата.
3. Добавете измитите и подсушени листа мента, ядките кашу и нарязаното на тънко зеле. Разбъркайте всички продукти добре.
4. За дресинга смесете в купичка майонезата, лимоновия сок и пудрата захар и разбъркайте добре.
5. Сервирайте салата в чиния, поръсете с дресинг. Накрая поръсете с люта чушка, нарязана на много тънки кръгчета.

Продукти

  • 2 парчета пилешки гърди
  • 1 манго
  • 1 ч.ч. листа мента
  • 1 ч.ч. печено безсолно кашу
  • 1 зелена люта чушка
  • 1 купичка нарязано бяло зеле

За дресинга:

  • 2 с.л. майонеза
  • 3 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. пудра захар

Свързани рецепти