Пиле "Жар птица"
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
Продукти
- 1 ч.л. синапено семе 1 ч.л. кориандър на зърна 0.5 ч.л. семена от кимион 1 ч.л. смляно кафе за еспресо 1 ч.л. сух розмарин 1 ч.л. суха мащерка 0.5 ч.л. сух чесън 1 ч.л. сушен лук 1 ч.л. суха пушена червена чушка 1 суха чили чушка 0.5 ч.л. сол 0.5 ч.л. захар 800 г бяло пилешко месо 2 с.л. масло брашно сол на вкус 2 с.л. олио 0.5 кубче зеленчуков бульон вода 20 г черен шоколад
Начин на приготвяне:
- 1. Запечете семената на сух тиган, за да изпъкне по-добре ароматът им. Прибавете останалите продукти без захарта. Разбъркайте още минута. Счукайте всичко в хаванче. Прибавете захарта. 2. Нарежете месото на филета и го посолете. Оваляйте филетата в брашно и ги изпържете за кратко в загрятата мазнина. Извадете ги в чиния. 3. В останалата мазнина сипете 1 пълна чаена лъжичка от готовата подправка и натрошете бульона. Налейте малко вода и кипнете всичко. Прибавете шоколада и разбъркайте. Добавяйте вода според ваша преценка за гъстотата на соса. Не ползвайте вино,
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол