Подготовка
1. Запечете семената на сух тиган, за да изпъкне по-добре ароматът им. Прибавете останалите продукти без захарта. Разбъркайте още минута. Счукайте всичко в хаванче. Прибавете захарта. 2. Нарежете месото на филета и го посолете. Оваляйте филетата в брашно и ги изпържете за кратко в загрятата мазнина. Извадете ги в чиния. 3. В останалата мазнина сипете 1 пълна чаена лъжичка от готовата подправка и натрошете бульона. Налейте малко вода и кипнете всичко. Прибавете шоколада и разбъркайте. Добавяйте вода според ваша преценка за гъстотата на соса. Не ползвайте вино,
Продукти
- 1 ч.л. синапено семе
- 1 ч.л. кориандър на зърна
- 0.5 ч.л. семена от кимион
- 1 ч.л. смляно кафе за еспресо
- 1 ч.л. сух розмарин
- 1 ч.л. суха мащерка
- 0.5 ч.л. сух чесън
- 1 ч.л. сушен лук
- 1 ч.л. суха пушена червена чушка
- 1 суха чили чушка
- 0.5 ч.л. сол
- 0.5 ч.л. захар
- 800 г бяло пилешко месо
- 2 с.л. масло
- брашно
- сол на вкус
- 2 с.л. олио
- 0.5 кубче зеленчуков бульон
- вода
- 20 г черен шоколад