Подготовка

1. Запечете семената на сух тиган, за да изпъкне по-добре ароматът им. Прибавете останалите продукти без захарта. Разбъркайте още минута. Счукайте всичко в хаванче. Прибавете захарта. 2. Нарежете месото на филета и го посолете. Оваляйте филетата в брашно и ги изпържете за кратко в загрятата мазнина. Извадете ги в чиния. 3. В останалата мазнина сипете 1 пълна чаена лъжичка от готовата подправка и натрошете бульона. Налейте малко вода и кипнете всичко. Прибавете шоколада и разбъркайте. Добавяйте вода според ваша преценка за гъстотата на соса. Не ползвайте вино,

Продукти

  • 1 ч.л. синапено семе
  • 1 ч.л. кориандър на зърна
  • 0.5 ч.л. семена от кимион
  • 1 ч.л. смляно кафе за еспресо
  • 1 ч.л. сух розмарин
  • 1 ч.л. суха мащерка
  • 0.5 ч.л. сух чесън
  • 1 ч.л. сушен лук
  • 1 ч.л. суха пушена червена чушка
  • 1 суха чили чушка
  • 0.5 ч.л. сол
  • 0.5 ч.л. захар
  • 800 г бяло пилешко месо
  • 2 с.л. масло
  • брашно
  • сол на вкус
  • 2 с.л. олио
  • 0.5 кубче зеленчуков бульон
  • вода
  • 20 г черен шоколад

Свързани рецепти